Kodak breidt EasyShare portfolio uit met nieuwe point and shoot CX4300 digitale camera

Kodak EasyShare LS, DX en CX cameraseries bieden fotografen alle keus voor hun specifieke digitale wensen

Keulen, 24 september 2002 - Eastman Kodak annonceert vandaag de Kodak EasyShare CX4300 digitale camera, een zeer aantrekkelijk geprijsde 3,2 megapixel camera voor het maken van kwalitatief hoogwaardige foto s. De CX4300 zal vanaf eind november beschikbaar zijn voor een verwachte winkelprijs van 299 euro.

Met de CX4300, die volgens een ergonomisch point and shoot ontwerp gebouwd is, kan de gebruiker grotere en betere afdrukken maken en foto s eenvoudiger versturen en opslaan via een enkele druk op de knop. Het volledig van glas gemaakte Kodak Retinar objectief en het autofocussysteem leveren zeer heldere foto s op, die vergroot kunnen worden tot maximaal 28x36 cm. De 2x digitale zoom helpt fotografen nog dichter bij het te fotograferen onderwerp te komen.

Met de annoncering vandaag van de CX4300 (en ook de LS443 - zie afzonderlijk persbericht) bestaat de 2002 Kodak EasyShare familie nu uit zeven camera s, die de uiteenlopende behoeften van alle digitale fotografen volledig dekt. De DX series de onlangs geannonceerde DX4330 en de bekroonde DX4900 bieden topmogelijkheden met geavanceerde eenvoud. De CX series CX4210, CX4230 en CX4300 bestaan uit gunstig geprijsde, betrouwbare point-and-shoot camera s, waarmee het afdrukken, verzenden en opslaan van kwalitatief hoogwaardige foto s door middel van een simpele druk op de knop geregeld kan worden. De combinatie van een complete lijn digitale camera's, camerastandaards en de Kodak EasyShare software, zorgt ervoor dat het Kodak EasyShare systeem is uitgegroeid tot de industriestandaard op het gebied van gebruiksgemak voor digitale consumentencamera s.

De CX4300 toont opnieuw ons streven aan om het plezier en de creativiteit van digitale fotografie voor iedereen toegankelijk te maken van nieuwe gebruikers die de voordelen van de digitale wereld willen onderzoeken tot doorgewinterde fotografen die de keuze willen hebben uit allerlei creatieve mogelijkheden, maar ook over de eenvoud van een point-and-shoot camera willen beschikken , zegt Pierre Schaeffer, chief marketing officer en vice-president van Kodaks Digital & Applied Imaging divisie.

De CX4300 is voorzien van de onlangs geĂŻntroduceerde Share -knop, waarmee fotografen specifieke foto s kunnen aankruisen die vervolgens eenvoudig afgedrukt, verzonden of georganiseerd kunnen worden. Men hoeft daartoe slechts de camera in de houder te plaatsen, waarna de foto s automatisch gereed zijn om af te drukken of per e-mail te verzenden. De CX4300 kan maximaal 32 e-mailadressen bevatten, zodat foto s direct verzonden kunnen worden. De camera is compatibel met het optioneel verkrijgbare Kodak EasyShare Camera Dock II, waarmee het verplaatsen van de foto s naar de computer met een enkele druk op de knop mogelijk is. Daarnaast functioneert het Dock als oplader voor de batterij van de CX4300. Het Dock heeft een verwachte winkelprijs van 99 euro.

Automatische beeldrotatie is een andere handige mogelijkheid van de CX4300. Hierdoor worden foto s altijd juist (staand of liggend) weergegeven, zowel op de camera, de computer als het tv-scherm. In toevoeging hierop zorgt de camera ervoor dat gebruikers nooit een mooie foto zullen missen. Dit wordt bereikt door de altijd paraat -stand, waarin ook foto s genomen kunnen worden als de gebruiker door reeds gemaakte foto s bladert of de menu-instellingen verandert. De CX4300 is verder voorzien van 16 MB intern geheugen, wat betekent dat consumenten onmiddellijk kunnen beginnen met het maken van foto s. Door een extra MultiMediaCard of Secure Digital geheugenkaart in het uitbreidingsslot van de camera te plaatsen, kan het aantal te nemen foto s flink worden uitgebreid.

Zoals met alle digitale camera s in het Kodak EasyShare portfolio het geval is, is de CX4300 voorzien van de beste beeldtechnologie en is gebouwd met gemak en eenvoud in het achterhoofd.

Door gebruik te maken van de Kodak EasyShare software, krijgen consumenten zelfs nog meer mogelijkheden om hun foto s te printen, aan anderen te laten zien, te bewerken en te organiseren. Het EasyShare-systeem, inclusief de EasyShare software, maakt het afdrukken tot een moeiteloos proces. Consumenten hebben hiermee de keus om thuis afdrukken te maken met behulp van Kodaks One Touch to Better Pictures in combinatie met Kodaks uitgebreide productlijn van inkjetpapieren; vanuit huis door de foto s via Internet te versturen naar een EasyShare printservice of een ander on-line fotolaboratorium; of bij de detailhandel die is uitgerust met een Kodak digitale kiosk, of gewoon over de toonbank.

De camera beschikt over ingebouwde Kodak kleurentechnologie, het bekroonde systeem voor kleurenopname en correctie. Dit systeem zorgt automatisch voor levendige kleuren, terwijl de geavanceerde lichtmeting en belichting de kleurenconsistentie verbeteren, de scherpte vergroten en slecht belichte foto s voorkomen.

Over Kodak
Kodak is toonaangevend op het gebied van producten en diensten waarmee mensen beelden kunnen uitwisselen, verbeteren, bewaren, afdrukken en ervan kunnen genieten, als informatie, als entertainment of als aandenken. Het bedrijf is een belangrijke speler op het gebied van infoimaging, een industrietak met een omvang van $225 miljard. De infoimaging-markt bestaat uit apparatuur (digitale camera s, inkjet printers, en personal digital assistants), infrastructuur (online netwerken en afleversystemen voor beelden), en diensten & media (film, papier en software waarmee mensen beelden kunnen bekijken, analyseren en afdrukken).

Het bedrijf, met vorig jaar een omzet van $14 miljard, is georganiseerd in vijf belangrijke onderdelen: Photography: digitale en traditionele producten en diensten voor professionals en consumenten; Commercial Imaging, producten en diensten voor het registreren, opslaan en weergeven van beelden voor bedrijven en overheden; Components, platte beeldschermen, optische producten en sensoren voor original equipment manufacturers; Health, traditionele en digitale producten en diensten voor registratie en weergaven van beelden ten behoeve van de gezondheidszorg; Entertainment, film, post-productiediensten en digitale bioscoopsystemen voor de filmindustrie.

Kodak Helpdesk Nederland: 020 - 3469372