Kodak breidt papieraanbod voor inkjetprinters uit met kleinere papieren en Everyday Picture Paper

Keulen, 24 september 2002 - Eastman Kodak introduceert twee nieuwe papieren voor inkjetprinters: het handzame Kodak Small Format en het betaalbare Everyday Picture Paper van A4-formaat. Deze inkjetpapieren vormen opnieuw een uitbreiding van het toch al ruime assortiment van Kodak, zodat consumenten de grootst mogelijke papierkeuze voor elk soort foto wordt geboden. Kodaks inkjetpapieren, die in het Verenigd Koninkrijk tot de twee best verkochte merken behoren (*), bieden met elke inkjetprinter voor consumenten een uitstekende beeldkwaliteit. Met deze inkjetpapieren is het mogelijk fotografische afdrukken te maken die er uitzien en aanvoelen als traditionele foto's, op basis van een digitale camera, Kodak Picture CD of elke andere digitale bron met hoge resolutie.

Nieuw Small Format voor snapshots
Het Small Format inkjetpapier heeft precies de juiste afmetingen voor snapshots. De nieuwe papieren zitten in dezelfde handige envelop waarin ook de fotoafdrukken bij de fotodetailhandel worden geleverd. De envelop maakt het eenvoudiger om ze te beschermen en ze aan anderen te laten zien.

Met de introductie van dit handige snapshot-formaat kunnen consumenten hun foto s nu eenvoudig op fotopapier van Kodak-kwaliteit afdrukken gewoon thuis , zegt Pierre Schaeffer, chief marketing officer en vice-president van Kodaks Digital & Applied Imaging divisie.

Het Small Format-papier wordt geleverd in drie soorten: " Kodak Ultima Picture Paper biedt een uitstekende kwaliteit en heeft de look and feel van een professionele fotoafdruk. Dit fotopapier wordt geleverd in een hoogglans uitvoering, voelt stevig en duurzaam aan en is daarom ideaal voor het afdrukken van de meest dierbare foto s. Het Kodak Ultima Picture Paper is beschikbaar in de formaten 10x15 cm en 13x18 cm, in verpakkingen van twintig vellen. De geadviseerde verkoopprijs bedraagt respectievelijk 9,99 euro en 11,99 euro.

" Kodak Picture Paper is een dubbelzijdig inkjet fotopapier, waarmee elke keer weer fraaie prints gemaakt kunnen worden. Dit glanzende papier stelt gebruikers thuis in staat om foto s op beide zijden af te drukken. Kodak Picture Paper heeft een formaat van 10x15 cm en wordt geleverd in verpakkingen van twintig stuks voor een geadviseerde verkoopprijs van 6,99 euro.

" Kodaks A4 Everyday Picture Paper is bestemd voor foto-enthousiasten die graag veel afdrukken willen maken en consumenten die net de voordelen ontdekken van het thuis afdrukken van digitale foto s. Dit papier is sneldrogend en biedt uiteraard de bekende Kodak-kwaliteit. Everyday Picture Paper is ook zeer geschikt voor artistieke projecten, omdat men goedkoop vele prints kan maken. Everyday Picture Paper heeft een zachtglanzend oppervlak en wordt geleverd in verpakkingen van twintig stuks voor een geschatte winkelprijs van 7,99 euro.

De Kodak-portfolio van inkjetpapieren biedt consumenten een brede keus, van kwalitatief hoogwaardige fotopapieren tot het Everyday Picture Paper, in verschillende gewichten, oppervlakten en formaten. Hierdoor hebben consumenten voor elk soort foto de beschikking over het juiste papier. Gebruikers van de Kodak EasyShare-software profiteren daarnaast nog van de voordelen die geboden worden door de One Touch to Better Pictures -functionaliteit. Deze functionaliteit is speciaal ontworpen voor gebruik met Kodak Ultima of Premium Picture Papers en zorgt ervoor, dat de kleuren van de foto automatisch worden uitgebalanceerd. Ook worden de printerinstellingen geoptimaliseerd, zodat de foto s zo natuurgetrouw mogelijk kunnen worden afgedrukt.

(*) Bron: GfK Data, voor fotopapieren zwaarder dan 150 g/m2

Over Kodak
Kodak is toonaangevend op het gebied van producten en diensten waarmee mensen beelden kunnen uitwisselen, verbeteren, bewaren, afdrukken en ervan kunnen genieten, als informatie, als entertainment of als aandenken. Het bedrijf is een belangrijke speler op het gebied van infoimaging, een industrietak met een omvang van $225 miljard. De infoimaging-markt bestaat uit apparatuur (digitale camera s, inkjet printers, en personal digital assistants), infrastructuur (online netwerken en afleversystemen voor beelden), en diensten & media (film, papier en software waarmee mensen beelden kunnen bekijken, analyseren en afdrukken).

Het bedrijf, met vorig jaar een omzet van $14 miljard, is georganiseerd in vijf belangrijke onderdelen: Photography: digitale en traditionele producten en diensten voor professionals en consumenten; Commercial Imaging, producten en diensten voor het registreren, opslaan en weergeven van beelden voor bedrijven en overheden; Components, platte beeldschermen, optische producten en sensoren voor original equipment manufacturers; Health, traditionele en digitale producten en diensten voor registratie en weergaven van beelden ten behoeve van de gezondheidszorg; Entertainment, film, post-productiediensten en digitale bioscoopsystemen voor de filmindustrie.

Kodak Helpdesk Nederland: 020 - 3469372



Ingezonden persbericht