Korps: Groningen, plaats: Groningen 24-09-2002
Expositie Menno Nanninga in hoofdbureau Expositie van 15 september tot 26 oktober 2002

Van 15 september tot 26 oktober kunt u de expositie van Menno Nanninga bewonderen in het hoofdbureau van politie aan de Rademarkt 12 te Groningen. De opening werd verricht door Pieter Oegema, eigenaar van het Mini-museum te Groningen. In zijn openingswoord sprak hij zijn waardering uit voor Regiopolitie Groningen omdat het kunstenaars, zowel professioneel als niet-professioneel, de kans biedt om te exposeren.

Menno Nanninga (geb. 7 januari 1936 te Groningen) tracht vorm te geven aan een eigen en eigentijdse beeldtaal. De fascinatie die hij voelt voor het meest verontrustende wezen; de medemens, is zijn nimmer opdrogende bron van inspiratie. De linoleumsneden die hij maakte naar aanleiding van verhalen van Edgar Allen Poe geven daar duidelijk blijk van.

In zijn werk zijn een aantal terugkerende themas te onderkennen. Zo zijn er voorbeelden aanwezig op deze expositie die kenmerkend zijn voor het thema heren; kaalhoofdige heren die individueel of in groepsverband optreden en waarvan men zich kan afvragen of de kennis en macht die zij vertegenwoordigen, wel in goede handen berust. De verhouding tussen man en vrouw, mens en dier zijn eveneens onderwerpen die tot zijn verbeelding spreken.

Humor en tragiek zowel als de ironie van het menselijk tekort, worden bewust ingezet om zodoende ieder schilderij en prent die lading mee te geven die hij nodig acht om in het beste geval u tot nadenken te stemmen.
Inlichtingen, Afdeling Communicatie , 0900 - 8844 (lokaal tarief)