Provincie Utrecht

Persbericht

Buitengewoon opsporingsambtenaren in actie

24-9-2002
Afgelopen vrijdag konden bezoekers bij de Maarsseveense Plassen getuige zijn van een paar stevige acties van wel 12 boswachters tegelijk. Dit in het kader van een praktijkmiddag voor groene buitengewoon opsporingsambtenaren, zogenaamde BOA's. In totaal waren 6 soorten overtredingen in scène gezet. Zo werd een stroper te pakken genomen, gefouilleerd en bekeurd. Ook een visser die met verboden middelen zat te vissen was het haasje. Aanleiding voor de praktijkdag was de nieuwe Flora- en faunawet die 1 april in werking is getreden en die in de praktijk behoorlijk ingewikkeld is. Daarom organiseerde de Veldpolitie samen met het provinciale Groene platform deze praktijkdag.
Dit was maar één van de acties om de kwaliteit van de handhaving in het buitengebied te verbeteren. Via het Groene handhavingsplatform dat een jaar geleden door de provincie in het leven is geroepen, worden allerlei activiteiten georganiseerd en gecoördineerd. Alle organisaties met handhavers in het buitengebied zijn hierin vertegenwoordigd. Dit zijn onder andere de politie, Algemene Inspectiedienst, Staatsbosbeheer, Vereniging Natuurmonumenten, stichting Het Utrechts Landschap, de recreatieschappen, particuliere grondeigenaren en Wildbeheereenheden. Samen proberen zij de samenwerking in de handhaving te versterken om natuur en landschap beter te beschermen en een goed en veilig recreatieklimaat te bevorderen, door gedragsregels te stellen en de openbare orde te handhaven.

Informatie: Marja van Buuren, tel 030 - 2583207 of marja.van.buuren@provincie-utrecht.nl
en Anita van Oosterwyck, tel. 030 - 2582609 of anita.van.oosterwyck@provincie-utrecht.nl

Gedeputeerde van Natuur en Landschap, Jan Pieter Lokker (midden), was aanwezig bij de praktijkdag voor groene handhavers. (Foto vrij van rechten.)

Meer informatie: Marja van Buuren, telefoon 030 - 2583207 of Marja.van.Buuren@provincie-utrecht.nl