Politie Amsterdam-Amstelland

Overlast Balkanillegalen
24-9-2002. De afgelopen dagen heeft de regiopolitie Amsterdam-Amstelland in het kader van de actie Spirit op verschillende plaatsen in de stad invallen gedaan in woningen en bedrijven. Daarbij werden 210 personen aangehouden. Het gaat met name om illegaal in Nerderland verblijvende Bulgaren, Albanezen en Roemenen. Zij worden ervan verdacht zich schuldig te maken aan diverse vormen van veel voorkomende criminaliteit en overlast. De verdachten zullen worden overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee op Schiphol waarna ze per vliegtuig het land worden uitgezet. Er werden tijdens de actie, die uit drie delen bestond, 500 politiemensen ingezet.



---

Botsing motor
24-9-2002. Gistermiddag rond half zes vond een aanrijding in de Clercqstraat plaats. Een personenauto die in de straat aan het keren was, werd door een motor geraakt. De 47-jarige bestuurder van de motor raakte daarbij gewond. Hij is naar een ziekenhuis overgebracht. Zijn 9-jarige dochtertje die achter op de motor zat en de bestuurder van de auto raakten niet gewond.


---

Boontje komt...
24-9-2002. Gisterochtend rond half twaalf is een 26-jarige man ten val gekomen op de Adelaarsweg. Daarbij heeft hij enkele verwondingen opgelopen. Hij is naar een ziekenhuis afgevoerd. De man was juist vanuit een politiebureau heengezonden. Daar was de man aangehouden omdat hij op een bromfiets reed terwijl hem, vanwege een rechterlijke uitspraak, het rijden op een motorvoertuig was ontzegd. Nog geen zeshonderd meter van het bureau ging hij onderuit vermoedelijk rijdend op zijn bromfiets.
Fietser geschept
24-9-2002. Gistermiddag werd een 52-jarige fietser op de De Boelelaan geschept door een automobilist. Het slachtoffer werd met hoofdletsel naar een ziekenhuis vervoerd, waar hij werd opgenomen. Bellende alcomobilist hardleers
24-9-2002. Vannacht hield de politie een 49-jarige man uit Breukelen aan voor het plegen van diverse verkeersovertredingen. Hij zat te bellen tijdens het rijden. Toen de agenten hem aanspraken roken zij een alcohollucht. Bij een blaastest aan het bureau werd een alcoholwaarde van ruim 1 promille gemeten. Bovendien bleek de bestuurder nog een boete van 750 euro open te hebben staan. Daarnaast moest hij nog een werkstraf van 120 uur ondergaan en was hem de rijbevoegdheid ontzegd voor de duur van 6 maanden. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn auto is voorlopig aan de ketting gelegd.


---

Drugsdealer gepakt
24-9-2002. Vannacht werd op Eeftink een 30-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Surveillerende agenten betrapten de man op heterdaad toen hij zijn waar op straat aan de man bracht. In zijn handen had hij een hoeveelheid verdovende middelen Bij fouillering aan het bureau trof de politie nog eens een aantal capsules aan die doorgaans worden gebruikt om verdovende middelen in het lichaam het land binnen te smokkelen.


---

Bureau ontruimd
24-9-2002. Vanochtend net na zeven uur ontstond tijdens graafwerkzaamheden een groot gaslek vlakbij het politiebureau Ganzenhoef. Het bureau werd direct ontruimd aangezien het gas met grote kracht uit het lek spoot. De brandweer en personeel van de Nuon kwamen ter plaatse. Het gevaar was geweken toen het gasbedrijf een hoofdkraan dichttdraaide.


---

Gestolen goed gedijt niet
24-9-2002. Gisterochtend rond tien uur werd een auto gestolen bij een autodealer aan de Kollenbergweg. De autodief, die er met een dure Jaguar vandoor ging, had slechts korte tijd plezier van zijn buit. Een rechercheur in een onopvallende politieauto zag de gestolen auto rijden en waarschuwde collegas van de uniformdienst. De bestuurder had in de gaten dat hij achtervolgd werd en trapte het gaspedaal in. Na een korte achtervolging, waarbij hoge snelheden werden bereikt, gaf de dief het op. Hij reed het maaiveld op bij Kikkenstein en verdween in het niets. De auto is in beslag genomen.