Persberichten politie Rivierenland

---

Dinsdag, 24 september 2002

---


Verbaal voor bezit van inbrekersgereedschap

WESTERVOORT - In de nacht van 24 september werd op de Rivierweg te Westervoort door surveillerende agenten tijdens een controle in een voertuig inbrekerswerktuigen aangetroffen. Het is verboden is om in de nachtelijke uren inbrekerswerktuigen bij zich te hebben.

Dit staat omschreven in de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Westervoort artikel 2.4.4.:
"Het is verboden tussen des avonds 10 uur en des morgens 6 uur op de weg te vervoeren of bij zich te hebben (...) een voorwerp of middel, dat ertoe kan dienen zich onrechtmatig de toegang tot een gebouw of erf te verschaffen, onrechtmatig sluitingen te openen of te verbreken, diefstal door middel van braak te vergemakkelijken of het maken van sporen te voorkomen".

Derhalve is tegen de inzittenden (twee mannen uit Amsterdam van 23 en 27 jaar en twee Utrechters van 20 en 23 jaar) proces-verbaal opgemaakt.

Snelrijder
DUIVEN - Op 23 september omstreeks 21.30 uur signaleerden surveillerende agenten op de rijksweg A12 bij Duiven een personenauto die met hoge snelheid reed. De 32-jarige bestuurder, afkomstig uit Brno (Tsjechië), reed met een snelheid van 170 kilometer per uur. Hij mocht ter plaatse de boete van 187 euro voldoen.

Met alcohol achter het stuur
DUIVEN - In de nacht van 24 september werd rond 02.30 uur op de Rijksweg te Duiven een 55-jarige autobestuurder uit Duiven.gecontroleerd. Tijdens de controle bleek dat deze bestuurder alcoholhoudende drank had gebruikt. Tijdens de ademanalyse aan het bureau te Duiven bleek dat de bestuurder 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen deze bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Snelheidscontrole
ELST - Op 23 september werd tussen 08.00 en 11.30 uur een snelheidcontrole gehouden op de Valburgseweg te Elst (buiten de bebouwde kom). Er werden 770 voertuigen gecontroleerd en daarvan reden er 23 te hard.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl