MEDINOL

Medinol en Gore sluiten een wereldomvattende overeenkomst

Medinol en Gore sluiten een wereldomvattende, strategische overeenkomst

Washington, VS W.L Gore & Associates, Inc (Gore) en Medinol Ltd. Maakten vandaag een uitgebreide samenwerkingsovereenkomst bekend tussen de twee bedrijven betreffende stents en het gebruik van stents. Als onderdeel van deze overeenkomst zal Gore beginnen de NIRflex (tm)stent -producten van Medinol wereldwijd te distribueren. Daarnaast zijn Gore en Medinol overeengekomen om hun respectieve technologieën en expertise te combineren en als zodanig nieuwe en vernieuwende kwaliteitsoplossingen op het gebied van stent-technologie te ontwikkelen en te verspreiden. Deze overeenkomst betreffende productontwikkeling verbetert de leidinggevende positie van Medinol op het gebied van cardiovasculaire stent-technologie en verruimt de algemeen erkende expertise van Gore op het gebied van materialen van geëxpandeerd polytetrafluoroethyleen (ePTFE) en de verwerking ervan.

Medinol, als een toonaangevende ontwerper, ontwikkelaar en fabrikant van stents, was op zoek naar een strategische verbintenis met een gerenommeerd en integer bedrijf dat een nadruk legt op wetenschappelijke en technologische ontwikkeling, evenals op een sterke verkoop en marketing, verklaart dr. Judith Richter, algemeen directeur van Medinol. We hebben groot vertrouwen in deze nieuwe samenwerking en we geloven dat het voor onze klanten een uitstekende keuze zal blijken te zijn.

Gore, een bedrijf dat bekend staat om zijn medische implantaten van hoge kwaliteit en zijn uitstekende klantenservice, zal de productselectie van Medinol uitbreiden met zijn eigen assortiment van ePTFE-gecoate stentimplantaten en chirurgische producten voor de cardiovasculaire markt.

Wij geloven dat de combinatie van technologie, vernieuwing en integriteit van deze twee vooraanstaande fabrikanten van medische artikelen de nieuwste en beste producten zal opleveren die zowel de arts, als de patiënt ten goede zullen komen, zegt Ron Anderson, zakelijk directeur van de Medical Products Division van Gore.

De nieuwe generatie stent-systemen voor de kransslagader van Medinol, NIRflexTM en NIRflexTM Royal zal spoedig in Europa verkrijgbaar zijn. Er is vandaag een aanvraag voor de tijdelijke toelating tot gebruik (PMA) van het NIRflex (tm) stent-systeem bij de U.S. Food and Drug Administration (FDA) ingediend.

Medinol Ltd.

Medinol Ltd. is een bedrijf van wereldformaat op het gebied van stents en het gebruik ervan met een uitgebreide en uiterst belangrijke investering in expertise. Medinol heeft een unieke benadering ontwikkeld op het gebied van het ontwerp en de fabricage van een uitgebreid productassortiment. De nieuwe generatie NIRflex(tm)-stents reflecteert de duidelijke nadruk die het bedrijf legt op voortdurende vernieuwing, ongeëvenaarde ontwerpen en producten van topkwaliteit. Medinol is een besloten vennootschap, gevestigd in Tel Aviv, Israel. Meer informatie kan gevonden worden op www.medinol.com.

W.L. Gore & Associates, Inc.

De Medical Products Division van Gore levert creatieve geneeskundige oplossingen voor complexe medische problemen. Gore levert producten als synthetische vaatimplantaten, technologieën voor medische ingrepen, chirurgisch mesh voor de reparatie van liesbreuken, en hechtdraad voor gebruik bij vasculaire, cardiale, en algemene chirurgische en orthopedische ingrepen. Deze producten die al in meer dan 7,5 miljoen ingrepen gebruikt zijn, redden en verbeteren al 26 jaar de levens van patiënten over de hele wereld. Bezoek voor meer informatie de website van Gore op www.goremedical.com.

NIRflex is een handelsmerk van Medinol; GORE is een handelsmerk van W.L. Gore & Associates, Inc.

VOORZICHTIG: Product in onderzoeksstadium. In de VS wettelijk beperkt tot gebruik voor onderzoek.

Contact: Livnat Ben-Zur, Medinol Ltd., kantoor: +1 972 3 648 1448, toestel
259, hotel van 23/9-26/9: +1 (202) 638-1616, e-mail: livnat@medinol.com ;
Thom O'Hara, W. L. Gore & Associates, Inc., kantoor: +1 (928) 864-3404,
hotel van 23/9-26/9: +1 (202) 393-1000, e-mail: tohara@wlgore.com ; Susan
Schumacher, Brodeur Worldwide, kantoor: +1 (617) 587-2921, mobiel:
+1
(617) 784-7684, e-mail: sschumacher@brodeur.com ; Kara Bolton, Brodeur
Worldwide, kantoor: +1 (617) 587-2844, e-mail: kbolton@brodeur.com , hotel van 23/9-26/9: +1 (202) 638-1616

24 sep 02 13:06