Provincie Overijssel

Provincie geeft aftrap voor bedrijventerrein De Zegge in Raalte

Afgelopen maandag gaf gedeputeerde Ria Holsheimer het startschot voor de duurzame versterking van bedrijventerrein De Zegge in Raalte. De partijen hebben gezamenlijk besloten een plan op te stellen om het industrieterrein de Zegge in Raalte op meerdere onderdelen te verbeteren. Hiervoor sluiten partijen een convenant. De ondertekening van dit convenant op 23 september was de officiële start van het project.

Het doel is een duurzame versterking van het industrieterrein de Zegge. De versterking is niet alleen gericht op revitalisering van het terrein, maar ook op het behalen van milieuvoordelen en het efficiënter benutten van de beschikbare ruimte. In een uitgebreide enquête wordt ondernemers gevraagd hun wensen kenbaar te maken en aan te geven welke ruimtelijke knelpunten ze in hun bedrijfsvoering ervaren. Hierbij kan gedacht worden aan toegestane geluidsproductie, terreinbeheer, veiligheid, parkeervoorzieningen en eventuele bedrijfsverplaatsing. Uiteindelijk wordt een plan van aanpak gepresenteerd, waarin knelpunten zoveel mogelijk worden weggenomen, uitbreidingsmogelijkheden in beeld zijn gebracht en acties ondernomen worden om gezamenlijk kostenbesparende maatregelen te nemen.

Vanuit het sociaal-economisch beleid van de provincie wordt dit initiatief ondersteund omdat zij een bijdrage levert aan de ontkoppeling van economische groei en milieuvervuiling. Een aantal speerpunten van het provinciaal beleid worden in dit project lokaal uitgewerkt en uiteindelijk ook in de praktijk ingevoerd. In het project is volop aandacht voor themas zoals intensief ruimtegebruik, parkmanagement en milieumaatregelen.

De provincie is dan ook inhoudelijk betrokken bij dit project en zal net als de Kring van Raalter

Werkgevers en de gemeente Raalte financieel participeren door 25.000,-- toe te kennen aan de totstandkoming van het Masterplan. In dit masterplan zullen duidelijke praktische projectvoorstellen naar voren komen voor verdergaande duurzame ontwikkeling op De Zegge.

Provincie geeft aftrap voor bedrijventerrein De Zegge in Raalte

Ontruiming bandenopslagterrein Kampen snel van start

Commissaris van de Koningin bezoekt Hengelo

Provincie: 'Laat zondag de auto eens een dagje staan'

Ook binnen Regiovisie eendracht over tijdige aanleg Hanzelijn

Commissaris van de Koningin op bezoek in Borne

Seminar over arbeidsmarktpositie allochtonen

Oud-commissaris Hendrikx overhandigt 17.472,- voor wederopbouw Roombeek

Gedeputeerde neemt klachtenrapport in ontvangst

Deel N35 afgesloten wegens wegwerkzaamheden

Provincie ongerust over uitstel Hanzelijn

Keramiektentoonstelling in Bergkerk Deventer

Vestigingsklimaat Overijssel onder druk

Voorlichtingsdagen natuurplannen regio Vecht-Regge

Provincie wijst kwetsbare bos- en natuurgebieden aan

© 24-09-2002 Provincie Overijssel