Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 24-09-2002
1e Persbericht van 24 september 2002



Eindhoven: Man bedreigt ex-vriendin
Maandagavond om 19.45 uur is in de Obrechtlaan een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had kort daarvoor zijn ex-vriendin gedreigd haar woning in brand te zetten. Ook had hij haar met de dood bedreigd. De man werd aangehouden maar hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij trapte tegen de portieren van de politieauto waardoor een portier ontzet raakte. De man moest met pepperspray tot de orde geroepen worden. Hij is op het politiebureau ingesloten.

Eindhoven: Schennispleger aangehouden
Op het Stratumseind is dinsdagmorgen om 8.45 uur een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden die kort daarvoor schennis pleegde tegenover een 40-jarige vrouw. De vrouw fietste rond 8.30 uur over de Markt toen de man zijn broek liet zakken. Tegen de man wordt op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Drie agenten met ademhalingsproblemen na brand Drie agenten hebben bij een brand in een woning aan de Tafelbergstraat ademhalingsproblemen gekregen. Zij zijn naar een ziekenhuis gebracht waar ze na behandeling alle drie weer naar huis mochten. Rond 6.25 uur brak er in de woning brak uit. Volgens informatie bij de politie zouden er nog bewoners in pand zijn. Agenten stuitten vervolgens in het pand op een deur die gebarricadeerd bleek te zijn. Omdat ze vermoedden dat zich in die kamer een vrouw bevond hebben ze geprobeerd de deur te forceren hetgeen niet lukte. De brandweer heeft bij aankomst de deur opengebroken. De kamer bleek leeg. Wel waren in het pand nog drie bewoners die tijdig het pand hebben kunnen verlaten. De oorzaak van de brand is vermoedelijk brandstichting. De bewoonster van het pand is tot nu toe onvindbaar.

Someren: Vader achtervolgt autodieven
Een 52-jarige Somerenaar heeft maandagavond rond 20.50 uur de achtervolging ingezet op twee autodieven en daarbij de auto van zijn zoon teruggehaald. De 25-jarige zoon reed met zijn auto op de Kanaaldijk Zuid tussen sluis elf en Someren Eind. Op een parkeerstrook naast de rijbaan stonden twee mannen die naar de bestuurder wenkten. De Somerenaar stopte bij de twee, omdat hij de indruk had dat ze hulp nodig hadden. Een van de twee liep naar het portier aan de bestuurderszijde, rukte dat open en bedreigde de man met een mes. De twee gingen er vervolgens met de auto vandoor. Het slachtoffer belde direct naar zijn vader die onmiddellijk in zijn auto stapte. Hij kwam de dieven met de auto van zijn zoon tegen op de Kanaaldijk Zuid. Hij bleef de auto met de dieven volgen. Op een pad in Ospel stapten de twee dieven uit de auto en stapten in een gereed staande auto. Daarmee maakten ze zich uit de voeten. De gestolen auto is weer terug bij de rechtmatige eigenaar.

Someren: Snelheidscontroles
Maandag tussen 15.30 en 18.00 uur is op de Witvrouwenbergweg een snelheidscontrole gehouden. De politie bekeurde 155 automobilisten. De snelste reed 90 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Maandag tussen 19.30 en 21.30 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Kanaaldijk Zuid. Daar gingen 115 overtreders op de bon. Hoogste snelheid 173 km/u. Ter plaatse is 80 km/u toegestaan.

Someren: Met gestolen auto de bocht uit
Twee mannen zijn dinsdagmorgen rond 5.00 uur met een gestolen auto op de Provincialeweg uit de bocht gevlogen. Het duo vluchtte de maïs in om aan de achtervolgende agenten te ontkomen. Een agent heeft daarbij een waarschuwingsschot gelost toen een van de daders een greep in zijn binnenzak deed. De agenten zagen op de Steemertseweg in Lierop twee Opel Kadetts rijden. De agenten werden door de laatste auto gehinderd waardoor de voorste auto kans kreeg weg te komen. Er ontstond een achtervolging die naar Someren leidde. Toen de bestuurder met hoge snelheid onacceptabele risicos nam namen de agenten enige afstand. Op de kruising met de Witvrouwenbergweg reed de bestuurder met volle snelheid over die kruising. In een bocht na de kruising verloor hij de macht over het stuur, begon te slingeren en botste tegen een boom. De twee inzittenden zagen kans om een nabij gelegen maïsveld in te rennen. Daar wisten ze aan de agenten te ontkomen. De auto bleek kort daarvoor in Helmond aan de Brouwhuissedijk te zijn gestolen. De politie heeft de omgeving nog met honden nagezocht maar de twee niet meer aangetroffen.

Helmond: Diefstal auto
Maandagavond tussen 19.00 en 21.00 uur is op de Sint Willibrordstraat een blauwe Opel Astra met het kenteken GP-TJ-48 gestolen.

Helmond: Diefstal voetbalshirts
Maandagavond zijn in het voetbalstadion aan De Braak in Helmond zeven voetbalshirts gestolen. De shirts zaten in een kist met spullen van een bezoekende voetbalvereniging.

Asten: Diefstal van lege kratten
In de nacht van maandag op dinsdag zijn in Asten op t Hoogveld bij een drankenhandel 21 lege kratten gestolen.