Politie Midden- en West Brabant

PERSBERICHTEN DISTRICT BREDA

Datum: 24/9/2002
Auteur: R.v.Kuik

Aanvullende informatie dodelijke aanrijding Klundert

KLUNDERT: De bestuurder die gisteravond rond 21.10 uur op de Zevenbergsepoort in Klundert met zijn auto tegen een boom botste blijkt een 24 jarige inwoner uitZevenbergen te zijn. De man raakte door nog onbekende oorzaak met een van zijn wielen van zijn auto naast de rijbaan, verloor de controle over zijn auto en reed tegen een boom. De man was op slag dood.


---
Man aangehouden voor aanranding

BREDA: De politie heeft gistermiddag een 38 jarige illegaal in Nederland verblijvende man aangehouden, die in een supermarkt in Breda Noord een 16 jarig meisje in het kruis had vastgepakt. Totaal verbouwereerd meldde ze het gebeuren bij een bewakingsbeambte die de man overdroeg aan de politie. De verdachte is in verzekering gesteld. Tevens onderzoekt de Vreemdelingendienst hoe de man in Nederland is gekomen, omdat hij niet over geldige papieren beschikt. Volgens de verdachte was hij alleen maar tegen het meisje opgebotst en meer zou er niet zijn gebeurd.

---

Fietsdief aangehouden

BREDA: De politie heeft gistermiddag een 22 jarige Bredanaar aangehouden, die zojuist op de Kloosterlaan door de eigenaar van de fiets op heterdaad was betrapt bij de diefstal van zijn fiets. Volgens de verdachte had hij de fiets van een paar onbekende mannen gekregen. Ook al moest hij het achterwiel van de fiets optillen, omdat de fiets nog op slot stond, hij vond de gift van de onbekenden normaal. Volgens de verdachte vond hij de arrestatie tevens onterecht, omdat hij de fiets alweer aan de eigenaar had teruggegeven toen die hem met zijn fiets zag sjouwen. Een 11 jarige jongen die bij de verdachte was is door de politie ook meegenomen naar het politiebureau. De jongen bleek te spijbelen. De leerplichtambtenaar en Bureau jeugdzorg zijn ingeschakeld om deze zaak van de politie over te nemen.
---

Meerdere auto-inbraken

BREDA: Gisteren kreeg de politie 6 aangiften binnen van auto-inbraken. In alle gevallen ging het de daders om de radio-CD-speler. De autos waarin werd ingebroken stonden geparkeerd op de: Hoevenbroek, Grenssteen, Binnenweg Heksenrij, Johanna Ufkensstraat, Stadionstraat steeds werd uit de auto, de radio CD speler gestolen. Van de daders ontbreekt tot nu toe ieder spoor. Hoe groot de totale schade is is niet bekend.