Partij van de Arbeid

Den Haag, 24 september 2002

PvdA wil binnen twee weken duidelijkheid over subsidies duurzame energie

De duurzame energiemarkt is in grote onzekerheid over de beleidsontwikkeling. Van steeds meer kanten hoort de PvdA dat voorgenomen investeringen worden stilgelegd en er is grote onzekerheid over de prijsstelling die men klanten kan voorhouden vanaf januari.

Begin november zal de Tweede Kamer het wetsvoorstel Milieukwaliteit

ElektriciteitsProductie (MEP) ontvangen. De bijbehorende exacte bedragen worden in een later stadium gepubliceerd.

Voor een goede beoordeling van het wetsvoorstel acht de PvdA-fractie kennis van de exacte bedragen van groot belang. Dan pas is namelijk te beoordelen in hoeverre opwekking van duurzame energie in Nederland met het wetsvoorstel daadwerkelijk wordt gestimuleerd.

Daarom verzoeken de PvdA Tweede-Kamerleden ferd Crone en Tineke Netelenbos de minister de informatie over de exacte bedragen in het wetsvoorstel MEP tezamen met het wetsvoorstel zelf, zo snel mogelijk naar de Kamer te sturen. Om de markt duidelijk te informeren willen de woordvoerders vragen om uiterlijk een week voor de begrotingsbehandeling EZ een beleidsbrief van het kabinet te ontvangen waarin de verwachte subsidiebedragen alvast worden vermeld, uiteraard onder het voorbehoud van de defintieve wetsbehandeling.



Partij van de Arbeid