Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Koninklijke Nederlandse Landmacht bezorgt manschappen wereldwijde primeur

PEPC WORLDWIDE LEVERT NAVO-TROEPENMACHT IN MACEDONIË DE KRANT VAN VANDAAG

DEN HAAG, 24 september 2002 PEPC Worldwide kondigt vandaag de installatie aan van twee digitale krantenkiosken in Camp Fox te Skopje, Macedonië. Via deze kiosken kunnen de soldaten van Task Force Fox (TFF) dagelijks de laatste editie van hun favoriete krant op A3-formaat uitprinten. De Koninklijke Nederlandse Landmacht, die sinds 26 juni het commando voert over Operation Amber Fox, is het eerste leger ter wereld dat haar militairen de krant van vandaag bezorgt. PEPC s digitale krantenkiosk print op dit moment de laatste editie van 96 kranten uit 43 landen.

Sinds Nederland het commando over de NAVO-troepenmacht in Macedonië overnam, hebben de militairen het vrijwel continu met oud nieuws moeten doen. Kranten waren vaak al vier of vijf dagen oud voor ze op Camp Fox arriveerden. Bovendien kwamen de dagbladen onregelmatig binnen. Dit is nu echter voorbij. De bij PEPC aangesloten uitgevers sturen hun kranten direct na de eindredactie naar PEPC s Control Center in Den Haag. PEPC distribueert de krant vervolgens elektronisch middels een eigen satelliet distributie netwerk - naar de op Camp Fox geïnstalleerde digitale krantenkiosken. Dit betekent dat bijvoorbeeld De Telegraaf rond middernacht al beschikbaar is.

De digitale krantenkiosken bezorgen niet alleen de Nederlandse soldaten hun lokale krant. Ook Deense, Duitse, Franse en Turkse soldaten, die op het internationale hoofdkwartier werken, printen digitaal de dagverse kranten van thuis. Majoor Rob Annink, woordvoerder van de troepenmacht in Macedonië, We weten nu op de dag zelf wat er thuis speelt, het geeft ons het gevoel dichter bij huis te zijn . De twee krantenkiosken, die in het communicatiecentrum staan, printen dagelijks gemiddeld 70 kranten.

Over PEPC Worldwide

PEPC Worldwide, gevestigd in Den Haag, met kantoren in Miami, San Diego en Hong Kong, is een wereldwijde distributeur van digitale content afkomstig van nationale en internationale krantenuitgevers. PEPC, opgericht in 1999, heeft een interactieve digitale krantenkiosk ontwikkeld die on-demand direct de laatste editie van kranten uitprint. De door PEPC ontwikkelde state-of-the-art software en PEPC s Private Multicast Satelliet Netwerk vormen de basis voor een digitaal distributienetwerk dat 99,1% van de wereldbevolking bestrijkt. Dit netwerk vormt een distributiesnelweg naar digitale krantenkiosken over de gehele wereld. Voor meer informatie over de activiteiten van PEPC Worldwide kunt u een bezoek brengen aan www.pepcworldwide.com.


- EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie (