Nieuw-Vlaamse Alliantie


Flor Van Noppen lid van de N-VA (24/09/02)

Flor Van Noppen maakte vandaag zijn lidmaatschap van de Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA) bekend. Binnen de N-VA wil Kempenaar Flor Van Noppen vooral de aandacht vestigen op de voedselveiligheid en het KMO-beleid, twee terreinen waarop de paars-groene regeringen de verwachtingen van de bevolking duidelijk niet inlossen. Flor Van Noppen leidt zelf een KMO die gespecialiseerd is in koeltechnieken: "De administratieve rompslomp moet dringend worden aangepakt. Wij leven in een KMO-land, maar het beleid is te scherp toegespitst op de grote bedrijven".

Vanuit zijn engagement in de "Stichting Dr. Karel van Noppen" leerde Flor Van Noppen toenmalig VU-Europarlementslid Jaak Vandemeulebroecke kennen én waarderen. Via VU&ID engageerde hij zich politiek. Teleurgesteld in de recente "politieke herverkaveling" (overloperij naar VLD, kartel van Spirit met sp.a, ...) overwoog hij een tijdje om de politiek de rug toe te keren, maar na gesprekken met Vlaams parlementslid Kris Van Dijck besloot hij zich aan te sluiten bij de Nieuw-Vlaamse Alliantie. Flor Van Noppen is ook lid van de Desselse N-VA-gemeenteraadsfractie.

De N-VA bewijst hiermee nogmaals dat het anders kan, dat jong en oud opnieuw interesse en zelfs enthousiasme kunnen opbrengen voor een politieke partij. Maar dan wel voor een politieke partij met een klare visie en duidelijke stellingnames, ronduit en rechtlijnig, zonder taboes. Een partij die consequent is in haar politiek denken én handelen, omdat ze de kracht heeft van de eigen overtuiging.

Die rechtlijnige overtuiging laat Flor Van Noppen vandaag aansluiting vinden bij de N-VA. We heten hem van harte welkom.

Auteur:
Geert Bourgeois, Algemeen voorzitter N-VA
Kris Van Dijck, Algemeen secretaris N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: Piet De Zaeger
Telefoon: 02/ 219 49 30
Fax: 02 /217 35 10
E-post: piet.dezaeger@n-va.be
Url: http://www.n-va.be


---