ABVAKABO FNV

Tweede Kamer overstelpt met kaarten van ABVAKABO-leden

Zoetermeer, 24 september 2002

De kaartenactie die ABVAKABO FNV in de afgelopen weken heeft gehouden als protest tegen de bezuinigingen op gesubsidieerde arbeid is een enorm succes. Leden van ABVAKABO FNV, collega's en andere sympathisanten hebben een kaart gestuurd naar de vaste kamercommissie voor sociale zaken met de tekst 'gesubsidieerde arbeid = noodzakelijk werk'. Janke Smit, landelijk bestuurder van de bond: 'We hebben 70.000 kaarten gedrukt, maar die waren in een mum van tijd op.'

'Als er gesubsidieerde arbeidsplaatsen verdwijnen, wie gaan er dan letten op extra veiligheid op straat? Wie ondersteunen de leraren op scholen?'. Deze en andere nijpende vragen worden middels de kaarten aan de tweedekamerleden gesteld. 'We hadden nog wel wat dozen kunnen verspreiden, maar we nemen aan dat het signaal inmiddels wel duidelijk is', aldus Janke Smit. Daarmee komt echter geen einde aan de acties.

In de maanden oktober en november worden op verschillende plaatsen in het land regionale acties gehouden. Gezien de toeloop bij de actie in Groningen op 9 september, verwacht de bond nog heel wat activiteiten. Bij de begrotingsbehandeling in december organiseert ABVAKABO FNV een grote protestmanifestatie rond het Binnenhof. Janke Smit: 'Natuurlijk proberen wij intussen ook te praten over oplossingen, maar zolang er niet geluisterd wordt, voeren we actie'.

Meer informatie:
Annemarie Vonk voorlichter (06) 53362330

Regionale acties worden ook aangekondigd via www.abvakabo.nl (acties wiw/id). Op deze site is ook de protest kaart te zien.

24 sep 02 14:33