Gemeente Hoogeveen

25 september 2002

* Nieuwbouwdag Erflanden zaterdag 5 oktober *
* Afdeling gesloten *

* Gemeentegids *

* Oud Papier *

* Trouwen op het internet *

* Wegwerkzaamheden *

* Buitenvaart werkt! *

* Kandidaten Kroonzegel 2002 gezocht *

+ Koopzondagen 2003 *

+ Heropening Grote Kerkstraat *

+ Toepassing artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening *
+ Ingekomen bouwaanvragen, bouwmeldingen en sloopaanvragen *
+ Verleende bouwvergunningen en sloopvergunningen *
Nieuwbouwdag Erflanden zaterdag 5 oktober

'Erflanden verrassend bekeken' is het thema van de Nieuwbouwdag op zaterdag 5 oktober a.s. De Nieuwbouwdag is vooral interessant voor mensen die willen verhuizen en aan Erflanden denken. Maar ook huidige bewoners kunnen hun licht opsteken over de ontwikkeling van Hoogeveens nieuwste woonwijk.

De Nieuwbouwdag wordt gehouden in hotel Tulip Inn aan de Mathijsenstraat in Hoogeveen. Die zaterdag start de verkoop van de nieuwste woningtypes in de wijk. De makelaars Meeùs, Hup & Fidim en Hentenaar en projectontwikkelaar Groothuis zijn aanwezig om de woningtypes te presenteren.

U kunt meedoen aan een gratis fotopuzzelfietstocht door de wijk, vanaf hotel Tulip Inn. Onderweg staat een hijskraan klaar om u omhoog te helpen. Vanaf zo'n 30 meter heeft u een prachtig uitzicht op Erflanden en omgeving.

Fiets mee!

De fietspuzzeltocht is erg leuk om te doen. Neem wel zelf een fiets mee! De route gaat niet alleen langs de hijskraan, maar ook langs een gloednieuwe speelplaats aan de Pauwoog. Deze wordt die ochtend door wethouder Jan Stoefzand geopend.

Een gloednieuwe speelplaats aan de Pauwoog in Erflanden

Wie de fietspuzzeltocht doet en de bijbehorende enquête invult en inlevert, maakt kans op een rondvlucht boven Hoogeveen. Voor de kinderen is er in het hotel een video- en knutselhoek.

U bent van harte welkom vanaf 10.30 uur. De Nieuwbouwdag eindigt om 15.30 uur. De Nieuwbouwdag wordt u aangeboden door Heijmans Vastgoed, Bouwfonds Wonen, gemeente Hoogeveen en de genoemde makelaars. De gemeenteraad vergadert morgenavond 26 september 2002 vanaf 19.30
* Instemmen met plan tot realisering glasexpertisecentrum Nederland. Hoorzittingen Bezwaarschriftencommissie
Volgende week woensdag, 2 oktober, houdt de bezwaarschriftencommissie drie hoorzittingen in commissiekamer II van het raadhuis. Op de agenda staan de volgende zaken:

14.45 uur: Horen van partijen inzake het bezwaarschrift van de heer K. Endeman tegen een besluit van het college van 11 juli 2002. Het gaat over de aanschrijving van het college tot het verwijderen van de teveel gebouwde vierkante meters (29 m2 en afwijkende kapvorm) ten opzichte van de eerder verleende bouwvergunning op het perceel aan de Barsweg 24 te Hollandscheveld. Bij niet tijdig verwijderen is de betrokkene een dwangsom schuldig.

16.00 uur: Horen van partijen inzake een bezwaarschrift van K. Hofstee tegen het besluit van het college van 24 mei 2002 het vierde uitwerkingsplan van het bestemmingsplan Erflanden vast te stellen.

16.30 uur: Horen van partijen inzake een bezwaarschrift van A. vd Beld tegen de verleende bouwvergunning voor de bouw van een woning aan de Haarweg in Tiendeveen en tegen het gebruik van het huisnummer Haarweg 15b.

Afdeling gesloten

De afdeling Grondzaken en Eigendommen is op maandag 30 september de gehele dag niet bereikbaar. De medewerkers van de afdeling zijn die dag in intern overleg.

Gemeentegids

Ook deze week nog wordt de nieuwe gemeentegids huis aan huis verspreid. De verspreiding gaat tot eind september duren. Alleen mensen die een Nee/Nee-sticker op de brievenbus hebben, krijgen geen gemeentegids in de bus. Zij kunnen desgewenst een exemplaar afhalen in het voorlichtingscentrum in het raadhuis. Voor vragen of opmerkingen over de nieuwe gemeentegids kunt u eveneens contact opnemen met het voorlichtingscentrum, telefoon 291256, e-mail gemeente@hoogeveen.nl. Ook als u op 1 oktober nog geen gids ontvangen heeft, kunt u het voorlichtingscentrum benaderen.

De vele adresgegevens (huisartsen, sportverenigingen, enzovoort) in de gemeentegids zijn ook op internet te vinden via www.hoogeveen.nl/gemeentegids.
woensdag 25 september t/m vrijdag 27 september
Inzameling door de Prof. Titus Brandsmaschool. De container staat van woensdag vanaf 8.00 uur tot vrijdag 12.00 uur achter de school op het Blankensplein.
donderdag 26 september
P.C.B. De Morgenster. Vanaf 18.00 uur komen de medewerkers het oud zetten. Papier in plastic zakken of kratten worden door onze vrijwilligers niet meer meegenomen. Ze maken namelijk geen gebruik meer van containers maar van kraakperswagens. In bepaalde hofjes waar normaal de vuilnisauto ook niet komt, kunt u het papier zetten waar u normaal de containers voor het huisvuil neerzet.

woensdag 2 oktober

Basisscholen 't Kofschip en De Schuthoek. Vanaf 18.00 uur komen de afhalers bij u langs in Schutlanden en Erflanden. Wilt u het papier gebundeld of in stevige dozen aan de straat zetten (niet in vuilnis- of andere plastic zakken)?

donderdag 3 oktober

P.C.B. Het Palet. De containers staan opgesteld op de parkeerplaats aan de Kemperstraat (voormalige Herman Bavinckschool) en op de parkeerplaats achter de Praxis aan de Griendtsveenweg. Van 18.00 tot 19.30 uur is er iemand bij de container om te helpen.

zaterdag 5 oktober

C.B.S. De Regenboog te Noordscheschut. Het papier wordt opgehaald tussen 9.00 uur en 12.00 uur.

Basisschool De Sprong in Hoogeveen. U kunt het oud papier brengen naar de containers achter de Zuiderkerk aan de Baarlelaan.

Trouwen op het internet

Deze week kunt u via het internet weer een huwelijk bijwonen. Op vrijdag 27 september om 14.30 uur trouwen Jacob Jordy Gritter en Monique Jenette van der Weide.

Om de trouwerijen te zien typt u: www.hoogeveen.nl en klik op het cameraatje.
Collecten

Deze week wordt er gecollecteerd door de Nationale Kollekte Verstandelijk Gehandicapten. Volgende week is het de beurt aan de collectanten van de Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren Wegwerkzaamheden

Tijdelijke afsluiting gedeelte Mr. Cramerweg

Vandaag, woensdag 25 september, zal van 15.00 tot 23.00 uur de Mr. Cramerweg tussen de Wolfsbosstraat en de Valkenlaan in beide rijrichtingen zijn afgesloten voor het verkeer. Er is een omleidingsroute via de Buizerdlaan en Wolfsbosstraat.

Buitenvaart werkt!

Buitenvaart is het nieuwste bedrijventerrein van Hoogeveen. Gelegen net ten zuiden van de A37 en dichtbij het knooppunt met de A28 biedt het nieuwe bedrijvenpark uitstekende vestigingsmogelijkheden voor bedrijven. Het Torentje zal de komende tijd regelmatig aandacht besteden aan het nieuwe bedrijventerrein.

Helemaal bouwrijp

Heel Buitenvaart is inmiddels bouwrijp. De sloten zijn gedempt, kabels en leidingen gelegd en alle kavels zijn beschikbaar.

Buitenvaart telt 113 bouwkavels. 86 kavels worden aangeboden door de gemeente, de andere 27 kavels zijn van de bouwbedrijven Moes en Ter Stege.

Te koop!

Van de 86 gemeentelijke kavels zijn er al 67 gereserveerd. Elf kavels zijn 'in bespreking'. Dit betekent dat er op dit moment nog maar acht 'vrije' kavels bij de gemeente beschikbaar zijn.

Bedrijven die een kavel hebben gereserveerd krijgen als eerste een grondaanbieding. Er zijn nu dertig aanbiedingen de deur uit. De ondernemer heeft acht weken om hierop te reageren. Zestien kavels zijn al verkocht.

Het duurt al met al nog wel even voor helemaal duidelijk is hoeveel ruimte er nog beschikbaar is op Buitenvaart. Maar u kunt natuurlijk altijd even bellen voor informatie!

Woon-werkkavels

Voor dertien bouwkavels heeft de gemeente inmiddels een bouwvergunning afgegeven. Opvallend is dat het om maar liefst twaalf woon-werkkavels gaat. Vijf families hebben waarschijnlijk de 'eer' de eerste bewoners van Buitenvaart te zijn. Zij hebben een vergunning voor tijdelijke huisvesting gekregen. De vijf families zijn: Fictorie, Kroon, Koekoek, Deuten en Frijlink. Veel succes op uw nieuwe woon- en werkkavel!

Voor informatie over Buitenvaart kunt u zich wenden tot Mw. E. Boer, bedrijfscontactfunctionaris, tel. 291752, e-mail: bedrijven-info@hoogeveen.nl.

Kandidaten Kroonzegel 2002 gezocht

De jaarlijkse strijd om de Kroonzegel is weer losgebarsten. De Kroonzegel is een door de Stuurgroep Buurtbeheer ingestelde leefbaarheidsprijs voor bewoners(groepen) in de gemeente Hoogeveen. De prijs bestaat uit een geldbedrag, veel positieve publiciteit en 'eeuwige roem'.

Om dit laatste te bevorderen krijgen de prijswinnaars een plaquette uitgereikt die in de straat of bij het project wordt opgehangen. Het geldbedrag mag naar eigen inzicht worden besteed, in nauw overleg met het wijkteam Buurtbeheer, mits het een relatie heeft met de leefbaarheid in de directe omgeving.

Verbetering leefbaarheid

Iedereen die in het afgelopen jaar, in samenwerking met medebewoners, actief is geweest om de leefbaarheid in de eigen buurt of straat te verbeteren, komt in aanmerking voor de Kroonzegel.

Wat u heeft gedaan mag van alles zijn. Enkele voorbeelden zijn: de aanleg van een nieuwe speelvoorziening, het verkeersveiliger maken van de straat, achterpadverlichting, het bezoeken van zieke medebewoners in een wooncomplex, het verbeteren van de sociale sfeer in de buurt door het houden van activiteiten of het plaatsen van een JOP voor de jeugd. Bijna alles is mogelijk, als het maar ten goede is gekomen aan de leefbaarheid in uw buurt of straat.

Aanmelden voor 13 december

Kandidaten kunnen zich aanmelden door een deelnameformulier op te halen bij het wijkteam Buurtbeheer in wijk of dorp. U kunt zich aanmelden voor één van de drie categorieën, te weten: "ouderen en senioren-complexen", "nieuwe aanleg en projecten" of "bestaande bouw". Elke categorie kent straks één winnaar. Deze drie winnaars zullen uiteindelijk strijden om de hoofdprijs.

U mag uw aanmelding voorzien van bijlagen, door bijvoorbeeld krantenartikelen, notulen van vergaderingen of foto's bij te voegen, als u denkt dat u daardoor meer kans maakt op een prijs. Ook bent u in de gelegenheid om uw activiteiten tijdens de uitreiking van de Kroonzegel te presenteren. Dit dient u dan op het aanmeldingsformulier te vermelden. Uiterste inschrijfdatum is vrijdag 13 december 2002.

Prijsuitreiking in januari

In december beoordeelt de Stuurgroep Buurtbeheer alle aanmeldingen. De medewerkers van de wijkteams in de gemeente Hoogeveen zorgen ervoor dat uw aanmelding terechtkomt bij de jury. De uitreiking van de Kroonzegel 2002 zal plaats vinden op maandagavond 27 januari 2003 tijdens een informele bijeenkomst in de burgerzaal van het raadhuis.

Voor meer informatie over de leefbaarheidswedstrijd Kroonzegel 2002 kunt u bellen met het wijkteam Buurtbeheer in uw wijk of dorp.

Wijkteam Buurtbeheer Dorpen Zuid
voor de dorpen Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Elim en Nieuw-Moscou: Yvonne Geuzinge of Jan de Vries, Het Anker, Otto Zomerweg 1 in Hollandscheveld, telefoon: 343881;

Wijkteam Krakeel
: Gerard Lubbers of Jan Fluit, wijkcentrum De Magneet (Krakeel), telefoon: 231090

Wijkteam Centrum-Oost
: Henk Otten of Johnny Arends, Het Knooppunt, Jan Dekkerstraat 1b, telefoon: 231155.

Wijkteam Wolfsbos en Zuid
: Marina Lingenaar, Saskia Smit of Bart Veuger, wijkcentrum De Vogelwiek, Koekoeklaan 5, telefoon: 267275.

Wijkteam Centrum-West en Venesluis
: Marije Kerkhof of Boy Blokzijl, Het Oor, Van Goghlaan 7, telefoon: 235425.

Wijkteam De Weide
: Werner Hoff of Herman Bakker, wijkcentrum De Weideblik, De Ploeger 10a, telefoon: 234591.

Wijkteam Dorpen Noord
voor de dorpen Pesse, Stuifzand, Tiendeveen, Nieuweroord en Fluitenberg: Jan Dijkgraaf of Albert Stoter, Warreveen 7a in Pesse, telefoon: 242031 (op donderdag) en De Eiken in Tiendeveen, telefoon: 341663 (op dinsdag).
Mededelingen

gelegenheid om tot 15 oktober 2002 hun voorkeuren voor acht data van koopzondagen in 2003 schriftelijk of per e-mail (e.a.dam@hoogeveen.nl) aan ons door te geven. Deze data kunnen ook zijn feestdagen die gelijkstaan aan een zondag zoals 2e Paasdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag en 2e Kerstdag. Na 15 oktober 2002 zullen wij de binnengekomen reacties meenemen in een voorstel tot vaststelling van de koopzondagdata voor 2003.
het buitengebied de voorkeur heeft. In het centrumgebied vallen buitengebied. Winkels gelegen in het centrumgebied mogen in 2002 de deuren openen voor het publiek op 10 maart, 1 april (2e Paasdag), 14 april, 28 april, 9 mei (Hemelvaartsdag), 20 mei (2e Pinksterdag), 15 december en 26 december (2e kerstdag). Winkels gelegen in het buitengebied mogen in 2002 de deuren openen voor het publiek op 10 maart, 1 april (2e Paasdag), 9 mei (Hemelvaartsdag), 20 mei (2e Pinksterdag), 13 oktober, 10 november, 8 december en 15 december. de data van koopzondagen kunt u contact opnemen met mevrouw Dam. Haar telefoonnummer is 291244.
Heropening Grote Kerkstraat
Het college van Burgemeester en Wethouders heeft vergunning verleend aan Aero Verkoop BV voor het organiseren van diverse activiteiten in het kader van de heropening van de Grote Kerkstraat op zaterdag 28 september tussen 10.00 uur en 22.30 uur.
Toepassing artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan partiële herziening Buitengebied Ruinen ten behoeve van de volgende bouwaanvraag:
* S.T.A. Koster, voor het tijdelijk plaatsen van een paardenstalling bij de woning Beukenlaan 3 te Fluitenberg

Het bouwplan ligt met ingang van 26 september 2002 gedurende twee weken ter inzage bij de centrale balie van de sector bouwen & wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen. Gedurende deze termijn kunt u bij Burgemeester en Wethouders schriftelijk uw zienswijze naar voren brengen tegen het verlenen van vrijstelling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan voor de uitvoering van dit bouwplan.
Ingekomen bouwaanvragen, bouwmeldingen en sloopaanvragen
* Gemeente Hoogeveen (OSW/Bouwkunde), bouwen van een berging, (begraafplaats) van der Wijckstraat

* Gemeente Hoogeveen, veranderen en uitbreiden van een onderkomen afd. Groenvoorziening, Bentincksdijk 19

* Everts W.M., plaatsen van een noodwoning, Buitenvaart 1808 - kavel W26

* Talen E., bouwen van een bedrijfshal met bedrijfswoning, Buitenvaart 1704 - kavel W31

* Gustin H.A.J., bouwen van een fietsenschuur, Mantinghstraat 8
* Greving K., bouwen van een bedrijfshal, Europaweg
* Benjamins K., bouwen van een bedrijfshal, Lindberghstraat 16
* Deelstra A., uitbreiden van een woning, Meerkoetlaan 60
* Meijer H.J., bouwen van een garage, Zwanebloem 14
* Koster S.T.A., tijdelijk plaatsen van een paardencontainer, Beukenlaan 3, Fluitenberg

* Boer B., bouwen van een tuingereedschapberging, Leiendijk 10
* Knol D., bouwen van een tuinhuisje, Spechtlaan 1
Sloopaanvragen

* Centraal Orgaan opvang asielzoekers, slopen van dienstengebouw, schoolgebouw en gehele infrastructuur, Fokkerstraat 18 Raadhuisplein 24
Verleende bouwvergunningen en sloopvergunningen

* Otten J., verbouwen van een stalruimte tot woonruimte als uitbreiding van de bestaand woonruimte (bedrijfswoning), Zuideropgaande 147, Hollandscheveld

* Gemeente Hoogveen, uitbreiden van een schoolgebouw, Oostering 4, Pesse

* Boertien A., verbouwen van een woning, Carstensdijk 146, Elim
* Scheper H., bouwen van een ligboxenstal, Gijsselterweg 10, Fluitenberg

* Oever ten B.J., verbouwen en uitbreiden van een ligboxenstal, Hendrik Reindersweg 5, Pesse

* Veen van W., bouwen van een dubbele woning, Alver 1 en 3
* Kamp J.A., uitbreiden van een werktuigberging, Siberië 1, Tiendeveen

Sloopvergunning

* Middel W.P.H.J., slopen van asbesthoudend dakbeschot, Schutwijk 100, Elim