Korps: Friesland, plaats: Fryslân 24-09-2002
Politieberichten 24 /9 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Drachten: lasershield
Maandag omstreeks 14.35 uur werd op de Rijksweg N31onder Drachten een snelheidscontrole gehouden. Bij de controle van een personenauto gaf de laser patrol (hiermee wordt de snelheid vastgesteld) een foutmelding aan. De bestuurder, een 26-jarige inwoner van Drachten, werd vervolgens gecontroleerd en het bleek dat hij een lasershield in zijn auto had ingebouwd. De bestuurder kreeg hiervoor een bekeuring.

Oosterwolde: aantreffen hennepplanten
Dinsdag omstreeks 11.00 uur heeft de politie een 20-tal hennepplanten in beslag genomen bij een 18-jarige inwoner van Oosterwolde. Hij woonde aan de Weemeweg. De planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Heerenveen: inbraak woning
In de periode van zaterdag 21 september t/m dinsdag is er ingebroken in een woning aan de Tureluurstraat. Men is binnen gekomen via een raam aan de achterzijde van de woning. De gehele bovenverdieping is doorzocht. Weggenomen is een gouden horloge. Aangifte hiervan werd gedaan door een 70-jarige inwoner van Heerenveen.

Drachten: inbraak school
In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een school aan de Ring. Men is binnen gekomen via de achterzijde van de school. Weggenomen zijn: 1 videorecorder, een radiocassetterecorder en een computer. Aangifte werd gedaan door een 46-jarige inwoner van Veenwouden.

Bureau Communicatie tel: )058) 880 8272