Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-09-2002
Persberichten district Heerlen en Kerkrade (HP 14.22 uur) Dinsdag 24 september 2002

Heerlen, aanrijding veroorzaakt onder invloed:
Een 24 jarige automobilist woonachtig te Heerlen heeft maandagavond 23 september 2002 op de Passartweg te Heerlen een aanrijding veroorzaakt. Vier gewonden moesten door ambulances worden overgebracht naar het ziekenhuis.
Tengevolge van een verkeerd ingeschatte inhaalmanoeuvre veroorzaakte de 24 jarige automobilist omstreeks 19.45 uur op de Passartweg in Heerlen een frontale aanrijding met een 34 automobilist uit Heerlen die uit tegengestelde richting naderde. De vier inzittenden van beide autos raakten allen licht gewond en werden door ambulances overgebracht naar het ziekenhuis. Na onderzoek en behandeling konden zij allen huiswaarts. Beide betrokken personenautos raakten totaal beschadigd en moesten door een bergingsbedrijf worden weggesleept. De brandweer moest ter plaatse komen om het door olie en andere vloeistoffen vervuilde wegdek te reinigen.
Een politiearts heeft van de veroorzaker van het verkeersongeval een bloedproef genomen omdat de verdenking aanwezig is dat de bestuurder onder invloed van drugs gereden heeft. Tegen de 24 jarige automobilist uit Heerlen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heerlen, woninginbraak:
Maandagmiddag 23 september 2002 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Heulstraat te Heerlen. De bewoner had voor slechts een kwartiertje zijn woning verlaten en bemerkte bij zijn terugkomst dat in zijn woning ongewenst bezoek was geweest. De inbreker had met een breekvoorwerp de voordeur van zijn kamer geforceerd waarna vanaf de kamer een playstation, een telefoonoplader en een rugzak ontvreemd werden, terwijl een koevoet achtergelaten werd. Omdat de inbraak nog geheel vers was stelde de bewoner zelf een onderzoek in. Op straat zag hij een man lopen die wel eens de inbreker zou kunnen zijn geweest. Hij wilde de man aanspreken, maar deze sprong snel in een klaarstaande personenauto en vertrok. De bewoner rende bij het zien instappen van de mogelijke inbreker achter de auto aan en zag op de achterbank de zijn rugzak liggen. Om de auto tot stopen te dwingen sloeg de benadeelde met de koevoet meerder ruiten van de auto aan diggelen, maar de auto stopte niet en reed weg. Kort daarna deed de benadeelde bij de politie aangifte van de inbraak. De politie heeft nog uitgekeken naar de betreffend auto met de vernielde ruiten maar trof deze niet meer aan.

Heerlen, rijden onder invloed:
De politie heeft dinsdagmorgen 24 september 2002 tegen een 39 jarige inwoner van Kerkrade proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed in en personenauto.
Het alcoholgebruik van de automobilist uit Kerkrade bleek omstreeks 02.00 uur bij een routinecontrole op de Spoorsingel te Heerlen. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken welk alcoholgebruik nogmaals bevestigd werd door een alcoholblaastest. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar van hem een ademanalyse werd afgenomen. De uitslag hiervan gaf een alcoholpromillage aan van 1.5 promille. Tegen de inwoner van Kerkrade werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd.