Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-09-2002
Persberichten district Maastricht (HP 14.15 uur) Dinsdag 24 september 2002

Maastricht: levensgevaargelijk gewond na aanrijding tussen bromfiets en snorfiets
Bij een aanrijding tussen een snorfiets en een bromfiets op maandag 23 september 2002 omstreeks 13.15 uur in de Generaal Hobbsstraat (in de tunnel onder de A-2 t.h.v. de Geusselt) is een 32-jarige inwoonster uit Maastricht zwaar gewond geraakt. Het ongeluk ontstond toen de bestuurster met achterop haar 11-jarige dochter geen voorrang kreeg van een 17 jarige bestuurder van een bromfiets. Als gevolg van de botsing kwam de Maastrichtse vrouw ten val en belandde daarbij met haar hoofd op het wegdek. Zij werd in kritieke toestand overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis te Maastricht. Het 11 jarig dochtertje liep slecht lichte verwondingen op. Het bureau Verkeer van de politie is momenteel bezig met een onderzoek naar de omstandigheden waaronder het ongeluk heeft kunnen plaatsvinden, tevens naar de technische staat en het vermogen van beide bromfietsen.

Cadier en Keer: woningbrand door sigaret.
Op maandagmiddag 23 oktober is in een woning aan de Kerkstraat te Cadier en Keer een binnenbrand ontstaan, vermoedelijk doordat de bewoonster van het pand een sigaret niet goed had gedoofd. Dit moet zijn gebeurd toen de vrouw even voor vier uur het huis had verlaten om haar zoon van school op te halen. Bij terugkomst werd ze met de brand geconfronteerd. Even later arriveerde zowel de brandweer als de politie. De brandweer was de brand snel meester, maar kon niet meer voorkomen dat een tweetal bankstellen door de brand werden vernietigd. De hierbij ontstane zware rookontwikkeling zorgde ervoor dat de gehele benedenverdieping onder een zwarte roetlaag kwam te zitten. De stichting Salvage biedt de getroffen bewoners de helpende hand.

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 32 jarige automobilist uit Maastricht is dinsdagmorgen 24 september 2002 door de politie aangehouden wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Een automobilist waarschuwde dinsdagmorgen omstreeks 05.00 uur telefonisch de politie dat op de Viaductweg te Maastricht een personenauto stilstond waarvan de bestuurder levensloos achter het stuur zat. De politie trof de betreffende personenauto met de bestuurder nog aan. Deze stond midden op de rijbaan op de Viaductweg stil voor de verkeerslichten terwijl de motor van de auto in werking was en de lichten ontstoken. Na herhaaldelijk kloppen op het raam van het portier, de deuren waren vergrendeld, werd de bestuurder uiteindelijk wakker. Hij begreep de aanwijzingen van de politie niet om de motor uit te zetten en de deuren te openen. Hij liet echter de auto naar voor lopen waarna deze tegen de achterkant van de politieauto botste. Beide voertuigen liepen daardoor lichte schade op. Uiteindelijk opende de bestuurder de portieren en kon hij uit zijn auto komen. Dat kon hij niet op eigen kracht. Eenmaal op de benen geholpen was hij niet bij machte om op zijn eigen benen te kunnen blijven staan. Hij bleek zwaar onder invloed van alcoholhoudende drank.
Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een uitslag tussen 1.9 en 2.0 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor mocht hij huiswaarts.