Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-09-2002
Persberichten district Sittard (HP 14.20 uur) Dinsdag 24 september 2002

Stein, rijden onder invloed:
De politie heeft dinsdagmorgen 24 september 2002 tegen een inwoner van Stein proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed. Het alcoholpromillage van de ademanalyse wees een vijfvoudige overschrijding aan van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Een politiepatrouille controleerde dinsdagmorgen omstreeks 01.15 uur op de Heerstraat-centrum te Stein een personenauto die te hard en niet uiterst rechts op de weg gereden had. De bestuurder moest een alcoholblaastest afleggen die aangaf dat er behoorlijk wat alcohol in het spel was. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een bijna vijfvoudige overschrijding aan van het maximaal toegestane alcoholpromillage (2.5 promille). Tegen de inwoner van Stein werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Sittard, vals briefje van 100 euro:
Vermoedelijk in het voorbije weekeinde heeft een onbekend gebleven klant van een winkel gevestigd aan de Helstraat te Sittard een vals briefje van 100 euro uitgegeven. De eigenaar van de winkel kreeg maandag 23 september 2002 van de bank waar hij het geld had gestort de mededeling dat bij het natellen van het geld een vals briefje van 100 werd aangetroffen. De eigenaar en het andere personeel van de winkel konden niet meer nagaan wie verantwoordelijk is geweest voor de uitgifte van het valse geld. De eigenaar heeft bij de politie aangifte gedaan. De politie heeft het valse biljet in beslag genomen.

Elsloo, bedrijfsinbraak:
In het voorbije weekeinde heeft in een bedrijf gevestigd aan de Veldschuurdijk te Elsloo een bedrijfsinbraak plaatsgevonden. De inbreker verschafte zich de toegang tot het bedrijfsterrein door de omheining kapot te knippen. Na het opbreken van een deur kreeg de inbreker ook de toegang tot het bedrijf. Daar werd een aanhangwagen alsmede een stoomreiniger ontvreemd. Namens het bedrijf is van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.