Gemeente Wassenaar

Veelgestelde vragen

Wijziging termijn aanvraag evenementenvergunning 23-09-2002

Ieder jaar vinden er in Wassenaar talrijke grote en kleine evenementen plaats. Een evenement is ´het geheel van activiteiten dat plaatsvindt bij een voor het publiek toegankelijke gebeurtenis´. Voorbeelden hiervan zijn de oranjefeesten, carnavalsoptochten, vlooienmarkten, buurtbarbecues/-feesten, feesten georganiseerd door sportverenigingen, voorstellingen, etc.
Voor deze evenementen heeft u een vergunning van burgemeester en wethouders nodig. Zij beoordelen uw aanvraag in het kader van de openbare orde (mogelijk geluidsoverlast, afval, aantal bezoekers, openingstijden, alcoholgebruik, mogelijke wanordelijkheden etc.) en de verkeersveiligheid (afzettingen, andere belemmeringen voor het verkeer).

Voortaan dient een dergelijke vergunning minimaal 6 weken van tevoren te worden aangevraagd. Indien de vergunning niet tijdig wordt aangevraagd loopt u de kans dat deze niet in behandeling wordt genomen. Dit kan betekenen dat het door u geplande evenement geen doorgang kan vinden.

Meer informatie
Een aanvraagformulier en/of nadere informatie is verkrijgbaar bij de afdeling Bestuurlijke en Juridische Zaken, tel. (070) 5122224. Ook is het aanvraagformulier te downloaden via deze site, onder de sectie Diensten & producten.