Provincie Utrecht

Persbericht

Provinciaal Abriplan nadert voltooiing

Provincie Utrecht haalt laatste oude bushokjes weg

24-9-2002
Begin oktober start de provincie Utrecht met het weghalen van 17 oude bushokjes langs de provinciale weg. Van de 17 oude exemplaren worden 2 bushokjes vervangen door een nieuw exemplaar. De andere 15 staan bij bushaltes waar minder dan vijf reizigers per dag op de bus stappen en worden daarom na verwijdering niet vervangen. De provincie wil uit historisch besef één oud bushokje behouden. Daarom wordt het bushokje langs de N225, ter hoogte van de Stokweg in Rhenen, opgeknapt. Het verwijderen en vervangen van de bushokjes maakt deel uit van het abriplan (abri = bushokje) dat de provincie in 1994 heeft opgesteld ter verbetering van de kwaliteit van de bushaltes langs de provinciale wegen. In dat kader zijn sinds 1996 in totaal 230 nieuwe abri's geplaatst. Er staan nu nog 17 oude abri's, alle andere abri's zijn inmiddels vervangen.

Abriplan nadert voltooiing
In het abriplan is vastgelegd dat de oude abri's, die bijna allemaal versleten waren, vervangen zouden worden door nieuwe exemplaren. Daarbij is wel een ondergrens vastgesteld. Een abri wordt vervangen als die halte per dag 5 of meer instappende reizigers kent. Bij minder dan 5 instappers zou de oude abri worden weggehaald en zou er geen nieuwe voor in de plaats komen. Met het weghalen van de laatste 17 abri's is het abriplan voltooid.

Provincie stimuleert OV
De provincie Utrecht stimuleert op verschillende manieren het gebruik van het openbaar vervoer. Zo legt de provincie onder meer busbanen aan en zorgt via technische voorzieningen dat bussen zoveel mogelijk voorrang krijgen bij verkeerslichten. Daarnaast worden de bushaltes zo ingericht dat de reiziger comfortabeler van A naar B kan reizen.


src="/prvutr/internet/e5_2.nsf/C007764E6EB6AD1EC1256C3E004A9529/$FILE/ abri-kaartje.jpg" border="0">

Meer informatie: Astrid Schoon, telefoon 030 - 258 273 5550 of Astrid.Schoon@provincie-utrecht.nl