Gemeente Eindhoven

Persbericht: 24 september 2002

Wethouders online op persoonlijke website

Bestuur nieuwe stijl, ook op website

Dicht bij de burger staan en samenwerking zoeken is een belangrijk uitgangspunt van de visie Samen Stad van het Eindhovense college.

Sinds deze week hebben de zes wethouders voor hun contact met de burgers een extra middel ter beschikking: een persoonlijke website.

Deze websites zijn te vinden in de rubriek Bestuur van www.eindhoven.nl die in een nieuw jasje is gestoken. De rubriek biedt voortaan behalve veel algemene informatie over onder andere de gemeenteraad, het bestuur en inspraak veel aandacht aan nieuwe bestuurlijke ontwikkelingen zoals het dualisme en het burgerinitiatief.

Daarnaast heeft elke wethouder dus een eigen (mini)website. Hierin stelt hij zichzelf voor, geeft een toelichting op onderwerpen waar hij in zijn portefeuille verantwoordelijk voor is en behandelt regelmatig een actueel thema.

Interactiviteit is uiteraard een erg belangrijk aspect van deze nieuwe websites. Bezoekers van de site kunnen via hun vragen emailen of hun mening kwijt op het forum van de wethouder op eindhovenplein.

Het is de bedoeling dat ook de Eindhovense gemeenteraadsleden op korte termijn op www.eindhoven.nl een eigen website krijgen.