IDC: HP heeft grootste marktaandeel op Nederlandse UNIX-servermarkt

AMSTELVEEN, 24 september 2002 - Marktonderzoeker IDC rapporteert voor het tweede kwartaal van 2002 een marktaandeel van 52 procent voor HP op de Nederlandse UNIX server markt. Mede dankzij de fusie tussen HP en Compaq, is het marktaandeel van het nieuwe HP meer dan de som van de marktaandelen van de nummers twee en drie.

Het marktaandeel van HP is ten opzichte van het voorgaande kwartaal met 4 procent gegroeid en ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar gelijk gebleven. Uit deze cijfers blijkt dat de fusie van de twee bedrijven geen negatieve reactie van de Nederlandse klanten van HP en Compaq tot gevolg heeft gehad.

HP gaat de bestaande UNIX besturingssystemen, Compaq Tru64 UNIX en HP-UX, op termijn samenvoegen tot een nieuwe HP-UX die het beste van beide besturingssystemen verenigt. "De marktcijfers van IDC wijzen erop dat onze klanten vertrouwen hebben in deze ontwikkeling en in de product roadmaps die we op de eerste dag van de fusie hebben gepresenteerd", aldus Marcel Groenenboom, Manager Business Critical Systems van HP in Nederland.

Over HP
HP is toonaangevend wereldwijd leverancier van IT producten, technologieën, oplossingen en diensten voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing. Op 3 mei 2002 werd de fusie met Compaq Computer Corporation een feit. Meer informatie is te vinden op www.hp.nl.

Contactpersonen voor
de redactie:

Jeanette de Wilde
030 283 32 37

Jos Baltes
020 547 71 55