MARTHA BV

Boekhoudsoftware Augustus doorslaand succes

Boekhoudsoftware Augustus doorslaand succes

Carcassonne (Zuid-Frankrijk)
In april van dit jaar werd het boekhoudprogramma Augustus (www.augustus.net) in Nederland geïntroduceerd. Die introductie, onder het motto 'Gratis boekhoudsoftware voor de privé-persoon en het kleine bedrijf', deed de nodige stof opwaaien. Boekhoudsoftware voor de privé-persoon kost namelijk al gauw 50 Euro, terwijl bedrijven zelfs een rekening van 500 Euro kunnen verwachten. Nu kon iedereen met een Internet-verbinding binnen enkele minuten een geavanceerd boekhoudprogramma ophalen. De verwachting was dan ook dat de site veel bezoekers zou trekken en dat een groot gedeelte van die bezoekers het programma zou downloaden.
Volgens Dick Stolp, woordvoerder van de groep, is die verwachting ruimschoots overtroffen. Op 23 september werd al de mijlpaal van 11.000 gebruikers bereikt, terwijl dat pas voor december 2002 was voorzien. Van die 11.000 gebruikers is 58% privé, 28% zakelijk en 14 % zowel privé als zakelijk. Met 11.000 gebruikers is Augustus nu al in de top-5 van boekhoudpakketten in Nederland beland. De sterke groei is gedeeltelijk te danken aan de topposities bij zoekmachines als Google en Yahoo. Ook de vele sites die linken naar Augustus spelen vanzelfsprekend een rol. Worden echter de cijfers geanalyseerd, dan blijkt er nog een andere factor een belangrijke rol te spelen: de positieve kritiek in de verschillende vakbladen.

Na het succes in Nederland is nu Duitsland aan de beurt. Volgens Stolp zal in Duitsland een andere strategie worden gevoerd. Marktonderzoek heeft namelijk uitgewezen dat de Duitse zakelijke gebruiker huiverig staat tegenover gratis software. Daarom zal in Duitsland alleen een privé-versie van Augustus gratis worden aangeboden, terwijl voor de zakelijke versie betaald zal moeten worden. Naar verwachting zal in november van dit jaar de Duitse site worden geopend.

Voor nadere informatie:
Groep Augustus
Groep Augustus bestaat uit een internationale groep van professionals in Zuid-Frankrijk die de geavanceerde boekhoudsoftware Augustus heeft ontwikkeld en distribueert in Europa.
www.augustus.net
Dick Stolp
Telefoon: +33 (04) 6869 1189
E-Mail: dstolp@compuserve.com

24 sep 02 16:56