Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 24-09-2002 2e Persbricht van 24 september 2002

Eindhoven: Man mishandelt buurman
Dinsdag om 0.05 uur is in de Jeroen Boschlaan een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had kort daarvoor zijn benedenbuurman met de dood bedreigd en hem mishandeld. De benedenbuurman had hem gebeld in verband met geluidsoverlast. Even later stond de man aan de deur en mishandelde en bedreigde zijn buurman. Het slachtoffer liep kneuzingen aan zijn hoofd op. De Eindhovenaar is aangehouden en op het politiebureau ingesloten.

Eindhoven: Verkeerscontrole
Dinsdagmorgen tussen 7.30 en 9.15 uur zijn op de kruising Stratumsedijk, op de kruising van de Karel de Grotelaan en op de kruising van de Meerveldhovenseweg verkeerscontroles gehouden. De politie lette speciaal op het rijden door rood. Dertien automobilisten zijn tijdens deze controles op de bon gezet.

Eindhoven: Vrouw verdacht van brandstichting aangehouden Dinsdagmorgen rond 11.15 uur is op de Willem De Rijkelaan een 33-jarige Eindhovense aangehouden. De vrouw werd aangehouden op het moment dat ze problemen veroorzaakte met een taxichauffeur bij wie ze een taxirit niet wilde betalen. De vrouw werd tevens verdacht van de brandstichting in een woning aan de Tafelbergstraat, eerder vanmorgen.

Helmond: Diefstal bromfietsonderdelen
Maandagavond rond 21.15 uur is bij het sportpark De Braak een 18-jarige Helmonder aangehouden. Samen met een kompaan was hij bezig met het stelen van bromfietsonderdelen. Bij twee brommers waren al een aantal onderdelen losgeschroefd. Toen de politie kwam, wist één van de twee mannen zich uit de voeten te maken. De ander werd aangehouden. Hij had inbrekers werktuig bij zich. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Maarheeze: Man beroofd
Een 51-jarige man uit Horst is dinsdagmorgen rond 2.25 uur op de A2 op parkeerplaats t Haasje onder de gemeente Maarheeze beroofd van zijn creditkaart en identiteitsbewijs. De man was op de parkeerplaats iets voorbij de winkel van het benzinestation gestopt. Een onbekende man klopte op het raam van de auto. Toen de Horstenaar het portier opende, werd hij door de man met een vuurwapen bedreigd. Een tweede man stond in de buurt. Het slachtoffer moest zijn creditkaart en identiteitsbewijs afgeven. Op het moment dat hij die spullen uit zijn portefeuille pakte, ging er een schot af. De daders schrokken en zijn er snel met de buit vandoor gegaan. Vermoedelijk betreft het een alarmwapen want er werd geen kogelinslag of schade geconstateerd.

Bladel: Bromfietsers op de bon
Tijdens een verkeerscontrole van de schoolgaande jeugd in de Tuinstraat in Bladel zijn vijf bromfietsers bekeurd. Vier van hen kregen een bon omdat de brommer was opgevoerd, en één bromfietser droeg geen helm.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Dinsdag tussen 9.00 en 11.15 uur heeft de politie op de Sterrenlaan een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 79 automobilisten bekeurd. Hoogste snelheid 75 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Nuenen: Handtas gestolen
Dinsdag rond 11.30 uur is de handtas gestolen van een 63-jarige vrouw uit Son. Ze was aan het winkelen in een supermarkt. De vrouw had de tas in haar winkelwagentje gelegd. Toen ze wat uit het rek wilde pakken, heeft een onbekende kans gezien de handtas met daarin haar portemonnee met 100 euro, autopapieren en de huissleutels te stelen.

Gemert: Snelheidscontrole
Dinsdag tussen 10.0 en 11.30 uur heeft de politie op de Peeldijk in Gemert een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 22 automobilisten op de bon gezet.