Gemeente Bergen



Bergen Actueel

Deze week treft u de volgende onderwerpen aan:

Raadsvergadering

Landbouwperceel in de verkoop

Huisvesting buitenlandse werknemers

Vergunningen voor tentfeesten

Grof tuinafval gratis aanbieden

Excursie Bergerheide

Spreekuur budgetconsulente

Publicaties

Raadsvergadering

Bezoek de maandelijkse raadsvergadering

De eerstvolgende maandelijkse vergadering van de raad van de gemeente Bergen is gepland op dinsdag 8 oktober 2002. De vergadering begint om 19.00 uur met het vragenuur voor u en is in het gemeentehuis

De agenda staat nog niet vast.

Landbouwperceel aan Aijerdijk Bergen

In de verkoop

De gemeente biedt een landbouwperceel aan de Aijerdijk ter verkoop aan. Belangstellenden kunnen gedurende de periode van 26 september tot 4 oktober 2002 een schriftelijk verzoek indienen om in aanmerking te kunnen komen voor het kopen van het perceel grasland.
Het betreft het perceel kadastraal bekend gemeente Bergen (L.) sectie S nr. 82 groot 2,0 ha. aan de Aijerdijk. De koopprijs bedraagt 28.000,-- per ha. k.k..

Het verzoek moet worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 140, 5854 ZJ Bergen.

Huisvesting buitenlandse werknemers 2003

Agrariërs dienen zich te melden

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen heeft in de vergadering van 10 september 2002 het beleidskader Huisvesting buitenlandse werknemers vastgesteld. In dit beleidskader wordt geregeld onder welke voorwaarden de huisvesting van buitenlandse werknemers in deze gemeente kan plaatsvinden.

Op basis van dit beleidskader kan de gemeente medewerking verlenen aan de huisvesting van buitenlandse werknemers op het erf van de agrariërs. Om inzicht te krijgen in de vraag naar de huisvesting van buitenlandse werknemers door agrariërs op hun eigen terrein in 2003 verzoeken wij de agrariërs zich te melden bij de gemeente. Vroegtijdig inzicht bespoedigt de afwikkeling van verzoeken in 2003.

Aanmelden

Agrariërs die in 2003 buitenlandse werknemers op hun eigen erf willen huisvesten kunnen zich schriftelijk melden bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, gemeente Bergen, postbus 140, 5854 ZJ Bergen. U kunt ook contact opnemen met de heer mr. L. Kamps, medewerker Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon ( 0485) 34 82 72.

Vergunningen voor tentfeesten in 2003

Aanvragen vóór 1 november

Als u volgend jaar een tentfeest of een evenement wilt organiseren, dan moet u de aanvraag hiervoor ruim van tevoren indienen. In elk geval vóór 1 november 2002. Een verzoek voor het houden van een tentfeest dient u in bij het college van burgemeester en wethouders.
Voor alle festiviteiten in 2003 waarbij een tent wordt geplaatst moet een aanvraag worden ingediend. Dit geldt bijvoorbeeld voor een jubileumfeest van de fanfare of een sportvereniging, maar ook voor een besloten buurt- of familiefeest.

Wanneer aanvragen?

Als u plannen heeft om een tent te plaatsen bij uw feest en u heeft vóór 1 november 2002 nog geen definitief besluit genomen, in het verstandig om een aanvraag onder voorbehoud in te dienen. Dit voorkomt problemen op latere termijn. Aanvragen voor het houden van een tentfeest in 2003, die worden ingediend ná 1 november 2002, worden afgewezen.

Hoe aanvragen?

Bij uw aanvraag moet u duidelijk vermelden wat de reden is van het te organiseren feest.

Eveneens moet u aangeven waar en wanneer u het feest wilt organiseren. Zonodig moet tegelijkertijd met uw aanvraag een ontheffing op grond van de Drank- en horecawet (de zogenaamde tapvergunning) worden ingediend. Voor het aanvragen van een tentfeestvergunning kunt u gebruik maken van speciale aanvraagformulieren. Deze formulieren krijgt u bij de afdeling Bestuur.

Zo snel mogelijk ná 1 november 2002 nemen burgemeester en wethouders een besluit over de ingediende aanvragen. Voordat dit gebeurt worden alle aanvragen, waarbij een tapvergunning noodzakelijk is, besproken met horeca-ondernemingsvereniging Sint Willibrord.
Vragen?

Als u vragen heeft over het houden van een tentfeest kunt u contact opnemen met mevrouw T. Basten van de afdeling Bestuur. Zij is elke ochtend, met uitzondering van de vrijdag telefonisch bereikbaar, telefoon (0485) 34 83 01.



Grof tuinafval gratis naar het milieupark

In oktober en november

In het najaar, als de bladeren gaan vallen en er gesnoeid wordt, komt er veel tuinafval vrij. Hierdoor kan de GFT-container erg snel vol zitten. Daarom heeft de gemeente besloten dat u in de maanden oktober en november tuinafval gratis kunt aanbieden op het milieupark.
Dit betekent dat u vanaf 4 oktober tot en met 30 november uw grof tuinafval dus gratis weg kunt brengen. In de overige maanden kunt u ook tuinafval naar het milieupark brengen maar dan tegen betaling van 10,00 per aanbieding van maximaal 2m3. Het milieupark is geopend op vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 15.00 uur.



Gratis excursie Bergerheide

Hoe wordt de heide beheerd?

Op zondag 29 september verzorgt de gemeente Bergen een excursie in het nationaal park De Maasduinen met als thema `het heidebeheer van de Bergerheide'.

Het nationaal park De Maasduinen staat bekend om zijn specifieke landschappelijke opbouw waarin bos, heide en vennen elkaar afwisselen. Een groot gedeelte bestaat uit heideterreinen. In en rondom de heide bevinden zich zeldzame planten en dieren. De Bergerheide is één van de parels van het nationaal park en heeft de status van rust en stiltegebied. Tijdens de excursie wordt ook een bezoek gebracht aan de herder met zijn schaapskudde.

De excursie begint om 10.00 uur en neemt ongeveer 2,5 uur in beslag. Het startpunt is bij de schaapskooi aan de Bedevaartsdijk. De deelname aan de excursie is geheel gratis. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer A. Arts, telefoon (0485) 34 83 83.
Spreekuur budgetconsulente

Elke dinsdag en donderdag heeft de budgetconsulente van PLANpraktijk spreekuur in het gemeentehuis van Bergen. Van 9.00 tot 14.00 uur kunt u bij haar terecht voor hulp en advies over financiële vragen. Als u een afspraak wilt maken, neem dan dinsdag of donderdag contact op met de budgetconsulente, telefoon (0485) 34 83 90.