Ingezonden persbericht


Persbericht

Connie's 'vrouwelijke kuren' en het weer spelen ferryvlucht parten: Connie-vlucht naar Engeland uitgesteld...

Schiphol, 24 september 2002 - Het vervolg van de ferryvlucht van de Aviodome-Constellation, van de vliegbasis Keflavik op IJsland naar de luchthaven Duxford in Engeland, is tot morgen uitgesteld. Nadat de start vanochtend door een defecte startmotor moest worden uitgesteld, werd het weer in Keflavik steeds slechter. Een tweede start was daardoor, tegen het eind van de ochtend niet meer mogelijk.

De vertraging deed een van de medewerkers in het vluchtleidingscentrum in het luchtvaartmuseum Aviodome op Schiphol verzuchten: "Het is echt net een vrouw; als je alles weet over haar verleden, wil dat nog niet zeggen dat je haar kent...!”

Indien de weersomstandigheden morgenochtend beter zijn, zal de 'Connie' van IJsland naar het Britse museumvliegveld Duxford, ten noorden van Londen, vliegen. Vervolgens zal worden doorgevlogen naar de luchthaven Manston aan de zuidkust van Engeland om, als alles goed gaat, aanstaande zaterdag in Nederland aan te komen. De Connie wordt dan rond 12.00 uur verwacht op de luchthaven Lelystad.

Voor meer informatie over de Constellation kunnen belangstellenden terecht in het luchtvaartmuseum Aviodome, waar een expositie is ingericht over de Lockheed Constellation, of op www.aviodome.nl, waar door de bemanning van de Connie een uitgebreid dagboek over de vlucht wordt bijgehouden.

Noot voor de pers, niet voor publikatie: vertegenwoordigers van de pers die bij de aankomst van de Connie in Lelystad aanwezig willen zijn, worden verzocht contact op te nemen met het luchtvaartmuseum Aviodome, Jodie Staphorst of Peter van de Noort, op tel. 020 406 7242.

Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome-Schiphol; Jodie Staphorst, Peter F. A. van de Noort, 24 september 2002