Gemeente Delfzijl

BESLUIT

24 september 2002

College stelt ontwerp-grondstromenbeleid vast

Het college van burgemeester en wethouders heeft de ontwerp-bodembeheerplannen en bodemkwaliteitskaarten "Bebouwd Gebied gemeente Delfzijl" en "Buitengebeid provincie Groningen" vastgesteld.

De ontwerp-bodembeheerplannen en bodemkwaliteitskaarten vormen samen het `Grondstromenbeleid' van de gemeente Delfzijl. Dit nieuwe beleid treedt in werking nadat inwoners en belanghebbenden er hun mening over hebben kunnen geven. Vanaf donderdag 26 september liggen de ontwerpplannen ter inzage in het gemeentehuis. Op dinsdag 22 oktober is er een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis.

Met het `Grondstromenbeleid' is de kwaliteit van de grond in Delfzijl in kaart gebracht. Het beleid bespaart inwoners en de gemeente veel tijd en geld. Wanneer bij het bouwen van een huis of afvoeren van grond geen bodemverontreiniging wordt verwacht, is er - na beoordeling van de gemeente - in veel gevallen geen bodemonderzoek of partijkeuring meer nodig. De bodembeheerplannen beschrijven de voorwaarden voor hergebruik en toepassing van (lichtverontreinigde en schone) grond als bodem in de gemeente Delfzijl.