Gemeente Utrecht

Inspraakronde over wijziging van het Utrechtse horecabeleid

Tot en met 20 oktober loopt er een officiële inspraakronde over wijziging van het Utrechtse horecabeleid. Het college van burgemeester en wethouders stelt wijzigingen voor op drie punten: een beperkte uitbreidingsmogelijkheid van restaurants, lunchrooms, ijssalons e.d. (horeca D) in de binnenstad, een lichte versoepeling van het terrassenbeleid, en een nauwkeuriger omschrijving van de horeca in musea, buurthuizen, sporthallen, etc ( de zgn. additionele horeca).

Gedetailleerde informatie over de wijzigingsvoorstellen voor het horecabeleid zijn verkrijgbaar
via de website
www.Utrecht.nl/horecabeleid. Ook kan een informatiepakket worden afgehaald
op Wijkbureau Binnenstad (Drift 10) of het ICU (Stadhuis).

Op de inloopbijeenkomsten op 30 september (10.00-13.00 uur) en 3 oktober (18.30-22.00) uur, beide in zalencentrum Vredenburg 19, kunnen vragen worden gesteld aan ambtenaren die aan de voorstellen hebben gewerkt.

Officiële inspraakreactie kunnen op drie manieren worden ingediend:


- per e-mail via
inspraakhorecabeleid@Utrecht.nl


- per brief aan het College van Burgemeester en Wethouders, Antwoordnummer 9977, 3500 VB Utrecht (postzegel niet nodig).


- een reactie (laten) noteren op één van de inloopbijeenkomsten op 30 september (10.00-13.00 uur) en 3 oktober (18.30-22.00) uur, beide in zalencentrum Vredenburg 19.

Na afloop van de inspraakronde maken ambtenaren een overzicht van alle reacties en hun gevolgen voor de voorstellen van het college van B&W. Wie reageert krijgt dit zogenaamde twee kolommenstuk toegestuurd. Nadat het college een besluit heeft genomen gaan de voorstellen waartoe is besloten ter bespreking naar één of meerdere raadscommissies. Omdat het terrassenbeleid bij verordening is geregeld, is voor wijziging van het horecabeleid een gemeenteraadsbeslissing nodig. Naar verwachting zal dit raadsbesluit begin 2003 kunnen worden genomen.