Nieuwsbericht

dinsdag, 24 september 2002, 16.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Inbraak woningen
Heiloo, maandag 23 september 2002.
In een woning aan de E.J. Potgieterweg heeft tussen zondag 18.00 uur en maandag 20.15 uur een inbreker zijn slag geslagen. Hij heeft in de in verbouwing zijnde en leegstaande woning zijn weg gevonden via een bovenlichtje, waarvan de sluiting was losgedraaid. Met sleutels die de dader in de keuken aantrof heeft hij het huis en de garage verder kunnen binnentreden. Ontvreemd zijn een fototoestel en een moutainbike.
Tevens is in een woning aan de Oosterzijweg ingebroken tussen 00.00 en 07.00 uur vanochtend. De dief heeft zich een weg tot de woning verschaft door het slot van de tuindeuren naar de woonkamer te forceren. Daarbij zijn weggenomen een digitale camera en een portemonnee met inhoud.
Alkmaar, dinsdag 24 september 2002.
In een woning aan de Emmastraat is ingebroken tussen 00.30 en 08.30 uur. De dader heeft vermoedelijk door te 'hengelen' via de brievenbus de deur kunnen openen. Weggenomen is een tas met een blauwe laptop van het merk Sony.

Auto's gestolen
Heerhugowaard, maandag 23 september 2002.
Aan de J.J.P. Oudweg is een grijze Fiat Punto met kentekenplaat 74-HP-NG gestolen. De eigenaar had de autosleutels in zijn jaszak gedaan en dat aan een haak gehangen in de ruimte waar hij werkt. Bij het weggaan rond 16.00 uur merkte de man dat zijn autosleutels waren verdwenen. Bij buitenkomst bleek ook de auto weg te zijn. Tevens is in de periode van zaterdag 21 september, vanaf 16.00 uur tot dinsdag 10.45 uur, een witte Renault, type 19, met kentekenTV-TL-11 gestolen. De auto stond geparkeerd op het terrein van een bedrijf aan de Overtoom. De dader heeft alvorens de auto te stelen het slot van het toegangshek vernield. Markant detail is dat de sleutels nog in het slot van de auto zaten omdat deze klaar gemaakt moest worden voor de sloop.
Alkmaar, dinsdag 24 september 2002.
Aan de Elgerweg is een rode Opel Kadett ontvreemd. De auto draagt het kenteken LD-ZT-16. De autodief sloeg toe in de nacht van maandag op dinsdag tussen 17.30 en 06.05 uur.

NOORDKOP

Haastige spoed, zelden goed
Breezand, maandag 23 september 2002.
Tijdens een verkeerscontrole rond 15.15 uur op de Zandvaart werd een 70-jarige man uit Anna Paulowna aangehouden. Hij reed met zijn auto met een snelheid van 73 km/u waar maximaal 50 km/u is toegestaan. De man verklaarde haast te hebben om op tijd bij zijn huisarts te komen. Nog voordat de agent zijn kentekennummer kon noteren spoedde de man weer heen, met de vermelding 'hier heb ik geen tijd voor'. Daarop werd een achtervolging ingezet tot aan de deur van de huisarts. Tussentijds gaf de man geen gehoor aan het stopteken van de agenten. Uiteindelijk moest hij wel even tijd vrijmaken om twee bekeuringen in ontvangst te nemen.

Vechtpartij ontaardt
Den Helder, maandag 23 september 2002.
Een al langer gaande ruzie tussen twee jongens is gisteren ontaard in een vechtpartij, waarbij met een mes verwondingen zijn toegebracht. Beide jongens zijn met elkaar slaags geraakt op de Langevliet rond 16.15 uur. Daarbij heeft een 13-jarige jongen uit Den Helder een 15-jarige plaatsgenoot verwond met een mes. Het slachtoffer liep daarbij verwondingen op aan zijn knie en pink, waarvoor hij moest worden gehecht. De jongen met het mes kon kort op het incident worden aangehouden.

Snelheidscontroles
Schagen, maandag 23 september 2002.
Bij een snelheidscontrole op de Spreeuwenlaan (tussen 17.30 en 18.00 uur) en de Scholeksterlaan (van 19.15 tot 19.45 uur) zijn vier proces verbalen uitgedeeld. De hoogst gemeten snelheid betreft 66 km/u waar de maximaal toegestane snelheid 50 km/u is.
Slootdorp, maandag 23 september 2002.
Bij een snelheidscontrole op de Nieuwesluizerweg tussen 15.05 en 16.00 uur zijn 40 voertuigen gecontroleerd. Daarbij zijn negen proces verbalen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid betreft 112 km/u waar 80 km/u is toegestaan.

Aanrijding
Sint Maartensbrug, maandag 23 september 2002.
Omstreeks 18.00 uur ontstond een aanrijding tussen een 25-jarige automobiliste uit 't Zand en een 19-jarige vrouw op een bromfiets uit Burgerbrug. Dit gebeurde op het kruispunt Grote Sloot en Sint Maartensweg. De automobiliste had geen voorrang verleend aan de bromfietser waardoor een botsing ontstond. Daarbij raakte de laatste gewond aan haar kin, knie en schouder, zij is vervoerd naar het MCA. De auto heeft een gedeukte linkerdeur en het frame van de bromfiets is verbogen.

Auto in beslag genomen
Den Hoorn, dinsdag 24 september 2002.
Omstreeks 00.20 uur werd op de Hemmerweg een daar rijdende 41-jarige inwoner uit Den Burg aangehouden. Van de man is bekend dat hij geen geldig rijbewijs heeft. Toch rijdt hij met regelmaat in de auto. Daarom is dit keer de auto in beslag genomen. De man krijgt een proces verbaal.

Drankrijder
Den Helder, dinsdag 24 september 2002.
Bij een alcoholcontrole omstreeks 02.30 uur is op de Vechtstraat een 39-jarige man uit Den Helder aangehouden. Hij bleek de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol ruim te hebben overschreden. Met het betalen van 190 euro kon de man weer gaan.

WESTFRIESLAND

Motorrijder met drank op
Andijk, maandag 23 september 2002.
Een 39-jarige motorrijder uit Zwaagdijk werd omstreeks 15.30 uur op de Kleingouw aangehouden. Hij bleek bij een blaastest teveel gedronken te hebben. Hoeveel precies dat bleek bij een verdere ademanalyse op het politiebureau. Dat wees uit dat hij bijna driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd en een dagvaarding kan hij tegemoet zien.