Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 24 september 2002, district Oosterhout

Datum: 24/9/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Team Dongen:

Aanrijding door drank
DONGEN: Op maandagavond 23 september 2002 omstreeks 23.00 uur behandelde de politie een verkeersongeval, waarbij een 34 jarige inwoner van Dongen is aangehouden. De man was even tevoren onder invloed van alcohol met zijn auto tegen enkele afzettingspaaltjes op de Hoge Ham te Dongen gereden. De man was niet gestopt maar reed door naar zijn woning. Daar werd hij al opgewacht door de politie, die hem arresteerde. Uit onderzoek bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. De ademanalyse gaf namelijk een uitslag van 475 ug/l. Toen de verdacht in vrijheid werd gesteld, kreeg hij meteen een dagvaarding mee.

Poging ramkraak
DONGEN: In de nacht van dinsdag 24 september 2002, omstreeks 02.15 uur is gepoogd om met een auto door de pui van de Discount supermarkt aan de Hoge Ham te rijden. Er ontstond grote schade aan de pui en de deuren maar men is er niet in geslaagd om binnen te komen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Diefstal auto
DONGEN: In de nacht van dinsdag 24 september 2002 is vanaf de Merkelbachstraat een zwarte BMW M5 personenauto gestolen. Het kenteken van de auto luidt: RL-FS-01. Door de eigenaar is nog een poging gewaagd om de dader(s) met de auto te achterhalen wat helaas niet gelukt is. Hij ging er met de auto van zijn zoon achteraan, maar raakte al snel het spoor bijster.

Snelheidscontrole
DONGEN: Op maandag 23 september hield de politie op de Steenstraat te Dongen een snelheidscontrole. Van alle passanten waren 29 bestuurders in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 kilometer per uur. Ter plaatse geldt een maximum toegestane snelheid van 50 km/u.

Team Geertruidenberg Drimmelen:

Snelheidscontrole
GEMEENTE DRIMMELEN. De politie hield op maandag 23 september 2002 snelheidscontroles in de gemeente Drimmelen
Locatie : Kerkdijk te Helkant
Tijdstip : van 09.15 tot 11.15 uur
Aantal passanten : 164
Aantal overtreders : 26 automobilisten
Hoogste snelheid : 62 km per uur

Locatie : Spoorstraat Hooge Zwaluwe
Tijdstip : van 11.27 tot 12.27 uur
Aantal passanten : 136
Aantal overtreders : 26
Hoogste snelheid : 71 km per uur

Automobilist betrapt tijdens het rijden onder invloed GEERTRUIDENBERG: Dinsdagnacht 24 september 2002 rond 04.00 uur controleerde de politie een 34 jarige automobilist uit Lage Zwaluwe. De controle vond plaats op de Stadsweg. Uit een blaasproef bleek dat hij teveel alcohol had genuttigd. De verdachte moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. Dit gaf een uitslag van 305 ug/l. Hij kreeg, naast een rijverbod van 2 uren, een boete opgelegd van 190,- euro.

Team Waalwijk:

Inbrekers actief in Waalwijk
WAALWIJK: Op 23 september 2002 omstreeks 21.35 uur werd er ingebroken bij een automobielbedrijf aan de Havenweg. Men kwam het bedrijf binnen door eerst een ruit in een rolluik te vernielen, waarna men het rolluik kon openen. Bij deze inbraak werd een rode Nissen Primer ontvreemd. Dit betrof een auto van een klant van het bedrijf. Op 24 september 2002 omstreeks 00.20 uur werd een ramkraak gepleegd in een elektrawinkel aan de Stationstraat. Men kwam binnen door aan de voorzijde de deur eruit te rijden. Uit het bedrijf werden diverse goederen ontvreemd. Door getuigen werd gezien dat hier een rode Nissan als vluchtauto bij werd gebruikt.
Op 24 september 2002 omstreeks 02.25 uur werd er een ramkraak gepleegd in een supermarkt aan het Raadhuisplein te Sprang-Capelle. Hier werd aan de achterzijde de schuifdeuren geramd. Maar kennelijk is men daar niet daadwerkelijk binnen geweest; er werd niets ontvreemd. Ook bij deze ramkraak werd door getuigen een rode Nissan als vluchtauto gezien.
Op 24-09 omstreeks 03.15 uur werd de gestolen rode Nissan Primera aangetroffen met nog lopende motor op de Prof. Van 't Hofweg te Waalwijk. Deze was inmiddels flink beschadigd. In de auto werden geen gestolen goederen meer aangetroffen.

Dief op heterdaad gepakt
WAALWIJK Bij de inbraak in eerder genoemde winkel aan de Stationsstraat te Waalwijk kwam een andere passant direct op het idee om dan ook maar wat te stelen. Dat betrof een 39 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. Deze werd in de direct omgeving van de winkel vervolgens aangehouden. Hij is ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak bedrijfsterrein
WAALWIJK: Bij een garagebedrijf aan de Van Andelstraat werd op 23 september 2002 omstreeks 17.10 uur een gat in de afrastering van het terrein geknipt. Op die manier kon met het terrein opkomen. Vanaf een daar staande Mercedes bestelauto werden vervolgens de achterwielen in zijn geheel eraf gehaald en mee genomen. De politie onderzoekt de zaak.

Verkeerscontroles
WAALWIJK: Op maandag 23 september 2002 heeft de politie de gehele dag op diverse plaatsen in Waalwijk verkeerstoezicht gehouden. Daarbij werden verschillende overtredingen geconstateerd. In totaal werden er tegen drie bestuurders proces-verbaal opgemaakt ter zake het rijden door rood licht. Vijf maal schreef de politie een bekeuring uit vanwege overschrijding van de maximumsnelheid binnen de bebouwde kom (hoogste snelheid 84 km/u)/ Verder overschreed een automobilist van de doorgetrokken streep waarvoor hij een boete kreeg. Twee anderen zijn geverbaliseerd voor het niet "handsfree" telefoneren. Een automobilist werd betrapt op het overzekerd rijden. Tot slot kregen twee bromfietsers een bekeuring omdat zij de valhelm niet droegen

Team Oosterhout:

Betrapt op het illegaal uitrijden van mest
OOSTEIND: Voor het derde opvolgende jaar maakte de politie proces-verbaal opgemaakt tegen een 46 jarige inwoner van Oosterhout. Hij reed op de Polderweg mest uit zonder dat dit direct emissiearm werd ondergewerkt. Tijdens het uitrijden van dierlijke meststoffen is men wettelijk verplicht om de mest direct onder te werken of de mest rechtstreeks in de grond te injecteren.