Gemeente Oud-Beijerland

Raadsprogramma 2002-2006

Raadsprogramma 2002-2006

Bodemsanering Havenkwartier

INFORMATIE OVER BODEMSANERING HAVENKWARTIER

In de Openbare bibliotheek de Lindenhoeve (Steenenstraat 24) ligt een dossier over het Havenkwartier (voormalig gasfabrieksterrein en voormalig Masterfoodsterrein) voor geïnteresseerden ter inzage. In het dossier zijn de belangrijkste stukken terug te vinden over de bodemsanering, zoals:

* de goedgekeurde bodemsaneringsplannen

* het rapport van het platform duurzaam Oud-Beijerland
* de door de gemeenteraad gestelde vragen aan de provincie
* de antwoorden daarop

* het uitgebrachte GGD-advies

* de definitieve onderzoeksresultaten van het drinkwateronderzoek
* het verslag van de informatiebijeenkomst op 16 juli jl.
De openingstijden van de bibliotheek zijn: ma. 13.30 20.00 uur; di. 10.00-17.00 uur; wo. 13.30-20.00 uur; do. 10.00 17.00 uur vr. 13.30 uur 20.00 uur en za. 10.00-13.00 uur. Let op: tot en met 31 augustus gelden vanwege de vakantieperiode de volgende openingstijden: ma., wo. en vr. van 13.30 20.00 uur.

Een aantal van deze documenten zijn ook te raadplegen via deze rubriek.
In navolging op de informatiebijeenkomst Havenkwartier van 16 juli jl. voor bewoners van de Oosterse Gorzen, wordt op een nog nader te bepalen datum naar verwachting in september a.s.- een vervolgbijeenkomst georganiseerd. Tijdens deze avond zal gesproken worden over de vervolgstappen die ondernomen zullen worden betreffende de bodemsanering. De bewoners van de Oosterse Gorzen en andere belanghebbenden worden per brief geïnformeerd over de exacte datum van de bijeenkomst. Tevens wordt de datum ook via deze informatierubriek bekend gemaakt.

Beantwoording vragen door provincie d.d. 1 juli 2002

Reactie burgemeester en wethouders op antwoorden van provincie over bodemsanering Havenkwartier d.d. 9 juli 2002

Informatiefolder bodemsanering Havenkwartier

Advies GGD d.d. 8 juli 2002 i.z. bodemverontreiniging gasfabriekterrein

Verslag informatieavond Havenkwartier en omgeving op 16-07-2002

Drinkwater voldoet aan normen Waterleidingbesluit

Antwoorden op vragen bewoners van voorlichtingsavond

Vervolgvoorlichtingsbijeenkomst Havenkwartier 7 oktober aanstaande

Informatieavond sanering Havenkwartier

In de Burgerzaal in het Gemeentehuis wordt op maandag 7 oktober a.s. een informatieavond gehouden over de ontwikkelingen rond het Havenkwartier. Dit is een vervolg op de bijeenkomst van 16 juli jl.

Tijdens deze bijeenkomst wordt u onder meer geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en presenteren wij de resultaten van het drinkwateronderzoek en de metingen van de (binnen)lucht in een aantal woningen van de aangrenzende wijk Oosterse Gorzen.

Wij nodigen de bewoners van de Oosterse Gorzen graag uit deze bijeenkomst bij te wonen. Natuurlijk zijn ook overige belangstellenden welkom. Aanvang 20.00 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw A. Monster (projectleider) telefoon 646 630.

Begroting ter inzage

Op grond van de Wet openbaarheid van bestuur delen wij u mee dat de begroting 2003 - 2006 en de daarbij behorende belastingverordeningen vanaf heden tijdens kantooruren ter inzage liggen in het Gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6. De begroting kunt u ook op deze internetsite vinden.

Collecteopbrengst

De recent in Oud-Beijerland gehouden collecte voor Simavi heeft in totaal 2.183,66 opgebracht.

Nieuwe locatie voor jongerenwerk en kringloopwinkel

Op 17 september 2002 heeft het college besloten om het jongerencentrum van Oud-Beijerland te gaan vestigen op A. Tasmanstraat 3. In het jongerencentrum wordt het jeugd- en jongerenwerk gehouden voor 12-17 jarigen onder leiding van professionele krachten en vrijwilligers van de Stichting Samenlevingsopbouw Oud-Beijerland (SSO). Sinds de oprichting in maart 2000 was het jongerencentrum gevestigd op de Spuidijk 1, maar door het grote succes van het jongerenwerk bleek snel dat deze locatie niet genoeg ruimte kan bieden.

De huidige gebruikers van het pand aan de A. Tasmanstraat 3, de kringloopwinkel Tweedehandsje/Spullebulle, zal verplaatst worden naar een gedeelte van de leegstaande school aan de Graaf van Egmondstraat 46. Het exacte tijdstip van de daadwerkelijke verhuizingen is op dit moment nog niet bekend, maar de verwachting is dat dit tussen december 2002 en mei 2003 zal gaan plaatsvinden.

Om een goed beeld te geven wat de komst van een jongerencentrum dan wel een kringloopwinkel in de directe omgeving betekent, zal SSO de omwonenden per brief van verdere informatie voorzien. Ook zal SSO omstreeks eind oktober een informatiebijeenkomst houden voor omwonenden en overige belangstellenden over deze twee verhuizingen.

Raadsvergadering

De leden van de gemeenteraad van Oud-Beijerland komen maandag 30 september 2002 om 20.00 uur in vergadering bijeen in het Gemeentehuis. Tijdens deze vergadering worden de volgende punten/onderwerpen besproken:

Agenda

1. opening;

2. interpellatie;

3. vaststellen notulen van de raadsvergadering van 2 september 2002;
4. ingekomen stukken;

Bespreekstukken

5. voorstel tot instemming met het collegeprogramma;
6. voorstel tot instemming met de denkrichting bestuurlijke toekomst Hoeksche Waard;

7. voorstel tot vaststelling van de jaarrekening 2001 van de N.V. Maatschappij tot Exploitatie van Vrijetijdscentra te Oud-Beijerland;

Akkoordstukken

8. voorstel tot wijziging van de Verordening inzake werkzaamheden in verband met de aanleg, instandhouding en opruiming van telecommunicatiekabels 2000;

9. voorstel tot opheffing van de gemeenschappelijke regeling Distributiedienst Hoeksche Waard;

10. voorstel tot instelling van een regionale Programmaraad;
11. voorstel tot het nemen van een beslissing op een ingediend planschadeverzoek van de heer A. Batenburg, Frans Halsstraat 4 in Oud-Beijerland;

12. voorstel tot het nemen van een beslissing op een ingediend planschadeverzoek van de familie Van den Berg, Prinses Beatrixstraat 32 in Oud-Beijerland wegens waardevermindering perceel Emmastraat 18;

13. voorstel tot vaststelling van het programma en overzicht voorzieningen huisvesting onderwijs 2003;

14. voorstel tot het beschikbaar stellen van een krediet voor de ontwikkeling van fase II Hoogerwerf;

15. aanbieding beleidsbegroting 2003 - 2006;
16. rondvraag;

17. sluiting.

Wilt u de 'gemeentelijke politiek' eens van dichtbij volgen? Dan nodigen wij u graag uit deze raadsvergadering bij te wonen op de publieke tribune.

Tijdens deze vergadering kunt u ook, indien u dit wenst, gebruik maken van het spreekrecht. Spreekrecht kunt u tot uiterlijk 16.00 uur op de dag van de vergadering telefonisch of schriftelijk aanvragen, telefoon 646 566. Bij de receptie van het Gemeentehuis ligt hiervoor een formulier gereed.

Verkeersmaatregel Hoefsmid

In juni jl. hebben wij u in deze informatierubriek geïnformeerd over de uitbreiding van 30km-gebieden in 2002 binnen de bebouwde kom van Oud-Beijerland. De uitbreiding vindt plaats in het kader van de landelijk gemaakte afspraken over maatregelen die in ons land moeten leiden tot een verbetering van de verkeersveiligheid en daling van het aantal verkeersslachtoffers, het Startprogramma Duurzaam Veilig Verkeer Fase I.

Eén van de verblijfsgebieden die voor dit jaar zijn aangewezen om in te richten als 30km-gebied is het gedeelte Zoomwijck ten zuiden van het Binnenpad, tussen Zinkweg en Zoomwijcklaan. De maatregel heeft tot gevolg dat ook binnen dit gehele gebied voortaan niet harder mag worden gereden van 30km/u.

Op basis van de twee onderstaande inrichtingsvoorstellen kunnen omwonenden / belanghebbenden een keuze maken voor een maatregel die bijdraagt aan snelheidsbeheersing.

Voorstel 1.

In de huidige situatie heeft de rijbaan van de Hoefsmid een zodanige lengte dat deze voor het gemotoriseerde verkeer min of meer een uitnodiging vormt tot ongewenst snelheidsgedrag.

In dit voorstel wordt ter hoogte van huisnummer 14/16 een verkeersdrempel aangelegd.

Deze drempel moet een bijdrage leveren aan snelheidsbeheersing. Tegenover huisnummers 24 en 26 worden twee extra parkeerplaatsen gerealiseerd.

Voorstel 2

In dit voorstel wordt er in de rijbaan van de Hoefsmid, ter hoogte van de huisnummers 16 t/m 22, een as-verschuiving toegepast. Deze maatregel vraagt van het gemotoriseerde verkeer in twee richtingen een zodanige verkeersbeweging dat de snelheden worden afgeremd. Zo draagt dit bij aan snelheidsbeheersing.

Om de as-verschuiving toe te passen is het noodzakelijk dat ter hoogte van huisnummer 22 aan weerszijde van de straat een parkeervak komt te vervallen. Om de parkeercapaciteit te compenseren / uit te breiden worden tegenover huisnummer 4 en 24 aan weerszijde van de rijbaan in totaal 4 nieuwe parkeervakken aangelegd.

Instellen 30km-gebied

Aan de randen van het 30km-gebied, op de toekomstige gebiedsovergangen met de Zinkweg, Zoomwijcklaan en Randweg, wordt door middel van herkenbare blauwe frames (voorzien van bebording) zogeheten poorten gecreëerd. Ter plaatse van de aansluitingen Zinkweg en Zoomwijcklaan wordt bovendien over de volle breedte van de rijbaan een wit gemarkeerde belijning aangebracht en wordt er ook een opvallende tegel met 30-symbool in het straatwerk ingebracht. Zo ontstaat op het moment dat weggebruikers het gebied binnen rijden (of verlaten) een herkenbaar gemarkeerd situatie.

Om te voldoen aan de inrichtingseisen 30km-gebied zal in het midden van de rijbaan de bestaande as-markering komen te vervallen.

Passeersluis Hoefsmid.

Vanwege de verkeersomleiding tijdens de onlangs uitgevoerde asfaltwerkzaamheden Randweg is de drempel in de passeersluis nabij de aansluiting Griendwerker tijdelijk verlaagd. Nu de werkzaamheden zijn afgerond zal de drempel gelijktijdig met de uitvoering van de 30km-maatregel Hoefsmid op hoogte worden gebracht.

Vragen en/of nadere informatie

Met behulp van bijgeplaatste voorlichtingstekening kunt u op beide voorstellen reageren. Wij verzoeken u vriendelijk in ieder geval vóór 14 oktober a.s. aan ons kenbaar te maken welk voorstel uw voorkeur heeft; er kan dan met uw reacties zoveel mogelijk rekening worden gehouden.

Voor uw eventuele reacties kunt u ook contact opnemen met de dienst Ruimte, afdeling Ingenieursbureau Openbare Werken, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland. De openingstijden zijn van 9.00-12.30 uur, of volgens afspraak. U kunt ook bellen naar de heer A.W. Elsenaar, tel. 646646 / Emailadres: info@oud-beijerland.nl.

Voor algemene onderwerpen kunt u dagelijks tussen 9.00 en 12.00 uur contact opnemen met de meldingentelefoon van de afdeling Openbare Werken van de dienst Ruimte, telefoon 0186-646165 / Emailadres: info@oud-beijerland.nl

Bekendmakingen AWB en Woningwet

AWB

Bekendmakingen

Datum publicatie : 26 september 2002

Het gemeentebestuur van Oud-Beijerland maakt de volgende besluiten bekend :

Verzending d.d.

Zakelijke inhoud

Naam en adres

direct-belanghebbende

Dienst

Bouwvergunning verleend voor:

17-09-2002

het plaatsen van een hekwerk op het perceel Boezempad 9;

Gemeente Oud-Beijerland afd. Beheer Buitenruimte en Groen Postbus 2003

2

Bouwvergunning van rechtswege verleend voor:

Positieve reactie op melding bouwvoornemen voor:

17-09-2002

het plaatsen van een tuinhuisje op het perceel Griegstraat 2;

de heer J.G. Roos Griegstraat 2

2

Kapvergunning verleend voor:

16-09-2002

het kappen van twee haagbeuken op het perceel Oostdijk 135;

de heer S. Snel Oostdijk 135

2

17-09-2002

het kappen van een kastanje en een peer op het perceel Korengracht 5;

de heer D. Schipper Korengracht 5

2

17-09-2002

het kappen van een spar, twee sierkersen en een krulhazelaar op het perceel Jacob Marisstraat 15;

de heer K.J.B. Schilperoort Jacob Marisstraat 15

2

Sloopvergunning verleend voor:


18-09-2002

het slopen van het pand op het perceel Oude Tol 35/37;

Partyland de heer Hulstaert Zinkweg 222

2

Overige vergunningen/vrijstelling/ontheffing verleend voor:

18-09-2002

het plaatsen van maximaal vijf driehoeksborden in de periode van 19 september tot en met 6 oktober 2002 ten behoeve van de uitvoering van Porgy & Bess;

Van Puffelen Buitenreclame mevrouw G. Haile Haltewachter 2-12 3034 KE Rotterdam

2

BEZWAREN

In veel gevallen kan een belanghebbende tegen een besluit bezwaren indienen. De bezwaren moeten schriftelijk en gemotiveerd binnen zes weken volgende op de dag van verzending van het besluit (zie bovenstaand schema) worden ingediend bij het gemeentebestuur, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland.

Na de indiening kan de belanghebbende, die de behandeling van het bezwaarschrift niet kan afwachten, aan de President van de Rechtbank te Dordrecht een voorlopige voorziening vragen (waarover griffierecht verschuldigd is).
Nadere informatie m.b.t. de besluiten is verkrijgbaar bij :


1. Dienst Samenleving, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 67 77
2. Dienst Ruimte, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 66 39
3. Stafafdeling Bestuurs- en Managementondersteuning, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 65 41

WONINGWET

Openbare bekendmaking ingevolge artikel 41 van de Woningwet.

Lijst van bij de gemeente binnengekomen aanvragen tot het verstrekken van een bouw- of sloopvergunning :

aanvraag

ingediend d.d.

zakelijke inhoud

naam en adres aanvrager

Bouwvergunningsverzoek tot het :

16-09-2002

vergroten van een woning op het perceel Den Doolaardstraat 4;

de heer J. Visser Den Doolaardstraat 4

Sloopvergunningsverzoek tot het:

16-09-2002

verwijderen van asbesthoudende dakleien op het perceel Steenenstraat 24;

gemeente Oud-Beijerland, afd. MO Postbus 2003

N.B.: Nadere informatie daarover is verkrijgbaar bij de Dienst Ruimte, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 66 39