TNT Post Groep NV

TPG verkrijgt interim licentie voor partijenpost in het Verenigd Koninkrijk

24 september 2002

De post-, express- en logistieke onderneming TPG N.V. heeft vandaag bekendgemaakt dat zij via haar dochter TPG Post UK Limited een interim licentie heeft verkregen voor de levering van partijenpost en consolidatiediensten in de Engelse markt. Dankzij de interim licentie kan TPG Post UK van start gaan met een pilot service. TPG Post UK heeft ook een aanvraag ingediend voor een volledige licentie, die naar verwachting in 2003 zal worden gehonoreerd.

TPG is van plan diensten te leveren aan grote ondernemingen, uitgeverijen, mailing houses en direct marketing bedrijven die behoefte hebben aan betrouwbare diensten tegen concurrerende tarieven. De onderneming gaat zich richten op klanten die grote, individuele mailings verzenden van meer dan 4.000 stuks.

Via TNT UK Limited beschikt TPG inmiddels over een interim licentie. Die is met ingang van vandaag uitgebreid, zodat het bedrijf nu ook andere klanten lokale postkamer- en andere interne postdiensten kan aanbieden. Ook TNT UK Limited heeft een volledige licentie aangevraagd.

"Het toekennen van deze interim licentie is een onderdeel van onze strategie om uit te groeien tot het eerste pan-Europese postbedrijf, met een aanwezigheid op alle Europese markten", aldus Peter Bakker, CEO van TPG N.V. "Aangezien de Engelse postmarkt de op één na grootste is van Europa, is het daarmee een interessante markt voor TPG Post."

TPG beschikt reeds over een sterke aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk, met ongeveer 18.000 medewerkers in post, express- en logistieke activiteiten. TPG is op de Britse postmarkt al actief op de markt van ongeadresseerde postdiensten en toegevoegde waardediensten op het gebied van data en document management.

TPG N.V. verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke TPG Post, een breed scala aan post-, express- en logistieke diensten. De onderneming heeft ruim 143.000 medewerkers in 60 landen en is in meer dan 200 landen actief. De omzet in 2001 bedroeg EUR 11,2 miljard, en groeide in de eerste helft van 2002 verder met 4,2%. TPG N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.