Tulip Computers NV

PERSBERICHT

TULIP ZET HERSTRUCTURERING VERDER DOOR

Amersfoort, 24 september 2002

De Raad van Commissarissen van Tulip Computers (Tulip) maakt bekend dat zij ingestemd heeft met een door de Directie van Tulip ingediend voorstel om een samenwerkingsovereenkomst met de Duitse onderneming Wortmann AG af te sluiten.

Wortmann die naast het zelf ontwikkelen, produceren en verkopen van servers en desktops ook informatie distributieproducten op de markt brengt, zal een omzet realiseren van meer dan ¬ 200 miljoen in 2002. Wortmann is een onderneming die zijn activiteiten uitoefent in Hüllhorst, gelegen in Oostwestfalen nabij Hannover te Duitsland, 240 medewerkers in dienst heeft, een verkoopnetwerk heeft van meer dan 5.500 dealers en actief is in de pc business sinds 1986.

Het contract van duurzame samenwerking voorziet dat Tulip het marktonderzoek en de productdefinitie ter hand neemt en dat Wortmann ook de Tulip productlijn zal ontwikkelen en produceren en deze vanaf oktober 2002 aan alle Tulip vestigingen zal leveren. Het resultaat van deze overeenkomst is dat Tulip geen voorraad- en productontwikkelingsrisico's meer loopt zoals dat tot op heden het geval was. Hierdoor is de kostenstructuur in de standaardproducten van Tulip verder geoptimaliseerd en kan Tulip profiteren van de schaalvoordelen van deze samenwerking met name voor de desktopproducten.

De samenwerking met de firma Wortmann maakt deel uit van de bredere positionering van Tulip. Deze herpositionering heeft onder andere tot gevolg, zoals reeds op de laatste aandeelhoudersvergadering werd medegedeeld, dat Tulip zich meer concentreert op Communicatie Producten en Notebooks, die door middel van gespecialiseerde Business Units op de markt worden gebracht. Deze Business Units zullen in geheel Europa actief zijn.

Tulip zal naast het op de markt brengen van pc-producten, Notebooks en Communicatie Producten, zich verder op de Informatie- en Communicatiemarkt positioneren als een verkoop- en marketingorganisatie van producten die een zeer specialistische en actuele technische kennis vereisen.

Tulip Computers is een internationale IT-leverancier die servers, deskbound computers, notebooks en communicatieproducten integreert in totaaloplossingen voor de zakelijke IT-gebruiker. De aandelen Tulip worden verhandeld op de Effectenbeurs van Euronext sinds 1984.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Tulip Computers N.V.
Marloes Withagen
Postbus 150
3800 AD AMERSFOORT
Tel: 033 - 45.49.482
Fax: 033 - 45.49.499
E-mail: press@tulip.com
Internet: www.tulip.com