Gemeente Voorschoten

Persberichten - College bezoekt partnerstad Schoten in Belgie Uitgebracht op: dinsdag 24 september 2002

PERSBERICHT 24-9-02 (van de gemeente Schoten)

College B&W Voorschoten op jumelagebezoek in Schoten Dinsdag 24 september was het college van burgemeester en wethouders van de Nederlandse jumelagegemeente Voorschoten op bezoek in Schoten. Burgemeester Tony Sebrechts ontving zijn Voorschotense collega mevrouw W.M. Verver in De Kaekelaar, het theater van de gemeente. Het was pas de eerste jumelageontmoeting tussen beide burgemeesters. Mevrouw Verver is immers nog niet zo lang in functie. Eerder contacten verliepen via haar voorganger dhr. Cannegieter.

Verver was in Schoten vergezeld van haar na de recente verkiezingen nieuw samengesteld college van wethouders mee: P.J. Verschoor (VVD), A.A. Draijer (CDA) en W. Carabain (PVDA). Het CDA, VVD en PVDA vormen samen een coalitie in Voorschoten.

Na een lichte broodjeslunch in de foyer van De Kaekelaar namen de Schotense burgemeester Sebrechts, de schepenen Hendrickx, Hallemans, Adriaensen en Vissers hun Nederlandse collega's een halve dag op verkenning door een zonovergoten Schoten. Op het programma van deze jumelageontmoeting stonden ondermeer een rondleiding in de pas twee jaar geleden geopende zaal De Kaekelaar, bezoeken aan de nieuwe woonwijk Bloemendaal 2 en het uitgestrekte sportcentrum De Zeurt, alsook een gesprek over de toekomst van de jumelage.

De ontmoeting, die plaatsvond onder politici, zonder ambtenaren, verliep in een bijzonder ontspannen sfeer. De dag werd afgesloten tijdens met een avondmaaltijd in De Riddershoeve. De Schotense gastheren hadden nog een geestrijk aandenken voor de Nederlandse jumelagecollega's: Belgisch bier met passende beker.

Voorschoten is een landelijk gelegen gemeente in de provincie Zuid-Holland. Ze ligt 13 km ten noordoosten van Den Haag en vlakbij Leiden. Er wonen goed 20.000 mensen. De band tussen Schoten en Voorschoten dateert van 1966. Aan de basis ligt de naamsverwantschap van beide gemeenten. De jumelage werd sindsdien actueel gehouden door tal van uitwisselingen tussen verenigingen, gemeentediensten, Vorige week nog was de Schotense seniorenraad van Piet Smet te gast in Voorschoten. Er werden ervaringen uitgewisseld en natuurlijk was er ook tijd voor een partijtje pétanque en koersbal.



- einde bericht -