Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 24-09-2002 Persbericht district Aa & Dommel

CHAUFFEUR DOORGEREDEN NA DODELIJKE AANRIJDING

Maandagavond is een 21-jarige jongeman uit Den Dungen om het leven gekomen bij een ongeval op de Hoogstraat in Sint Michielsgestel. Het slachtoffer fietste met vier andere jongeren over de Hoogstraat, toen zij omstreeks 21.40 uur van achteren door een automobilist werden aangereden. Het slachtoffer, dat enkele tientallen meters werd meegesleurd, was op slag dood. De andere vier fietsers bleven ongedeerd. De chauffeur van de auto reed door. Het gaat om een donkerkleurige 4x4 terreinauto, die bij de stoplichten linksaf de provinciale weg naar Den Bosch opreed.

De politie verzoekt getuigen, voor zover zij nog niet met de politie hebben gesproken, zich bij haar te melden. Ook mensen die de verdachte auto hebben gezien kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief).

DODELIJK ONGEVAL (vervolg), Sint Michielsgestel

Naar aanleiding van het dodelijke ongeval van maandagavond op de Hoogstraat in Sint Michielsgestel, waarbij een 21-jarige man uit Den Dungen om het leven kwam en veroorzaker van het ongeval is doorgereden, is een Recherche Bijstand Team geformeerd. In verband met de ernst van het feit en de impact die dit heeft in Sint Michielsgestel en Den Dungen is een RBT van 12 man geformeerd. Het team doet onderzoek naar de auto en de bestuurder die de aanrijding heeft veroorzaakt.

Op dit moment zijn nog niet meer gegevens bekend dan in het eerdere bericht is gemeld.

VERKEERSCONTROLE, Sint Michielsgestel

Maandag is op verschillende plaatsen in Sint Michielsgestel verkeerscontrole gehouden. Totaal 7 medewerkers werden ingezet. Er werden 55 bekeurdingen uitgedeeld. Voor het niet dragen van de autogordel 30 keer, 13 bestuurders werden bekeurd omdat ze te hard reden, hiervan waren er 11 bromfietser. Vier bromfietsers werden bekeurd omdat hun bromfiets een te hoog vermogen had. Verder werd nog voor verschillende andere overtredingen bekeurd, zoals het niet dragen van een helm en het niet hands free bellen. Deze week zullen door de politie van het team Schijndel meer controles worden gehouden in de gemeente Sint Michielsgestel.

JONGEN GEWOND BIJ VECHTPARTIJ, Sint Michielsgestel

Maandagavond is een 18-jarige jongen uit Boxtel gewond geraakt bij een vechtpartij. Op het Adrianusplein in sint Michielsgestel was een vechtpartij ontstaan tussen een groep jongeren. Wat de oorzaak van de vechtpartij is, is nog niet bekend. De 18-jarige jongen werd hierbij zodanig gewond dat hij per ambulance is overgebracht naar een ziekenhuis in `s-Hertogen-bosch. Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld.

MAN AANGEHOUDEN VOOR INBRAAK, Boxtel

Dinsdagmorgen is een 28-jarige man uit Boxtel aangehouden. De man wordt ervan verdacht zondag 15 september te hebben ingebroken in een winkel aan de van Beekstraat in Boxtel. De man is voor verder onderzoek ingesloten.