Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 24-09-2002
Persberichten district Heerlen (2e editie 16.45 uur) Dinsdag 24 september 2002

Heerlen, snelheidcontroles
:
Op dinsdag 24 september 2002 hebben in Heerlen op verschillende plaatsen snelheidscontroles plaatsgevonden. Tussen 07.30 en 09.30 werd gecontroleerd op de Parallelweg. Aansluitend tussen 09.45 en 11.45 uur op de Groen Boord te Heerlen.
In het totaal werd de snelheid gemeten van 2698 motorvoertuigen waarvan 259 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid op de Parallelweg bedroeg 74 km per uur en op de Groene Boord 78 km per uur. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd.
Ook op de Drievogelstraat in Kerkrade werd vanmorgen tussen 10.30 en 11.45 uur een snelheidscontrole gehouden. Echter hier werden geen overtredingen geconstateerd.

Hoensbroek, geluidsinstallatie in beslag genomen: Dinsdagmorgen 24 september 2002 omstreeks 08.00 uur heeft de politie van een inwoner van de Sint Josephstraat te Hoensbroek de geluidsinstallatie in beslag genomen. Dit gebeurde naar aanleiding van klachten uit de woonomgeving over de luide muziek afkomstig uit een woning in de genoemde straat. De ter plaatse gegane politiepatrouille stelde de overlast van de muziek zelf ook vast. De bewoner wist wat hem te wachten stond, want het voorbije weekeinde werd bij hem eveneens een geluidsinstallatie in beslaggenomen naar aanleiding van de muziekoverlast die hij veroorzaakte. De politie heeft de geluidsinstallatie meegenomen waarmee de overlast was beëindigd.

Heerlen, lastige reiziger aangehouden:
Een 34 jarige inwoner van Kerkrade is dinsdagmorgen 24 september 2002 op het station te Heerlen door de politie aangehouden wegens belediging van een medeweker van de Nederlandse Spoorwegen. De man begon zich hevig op te winden nadat hij en zijn vriendin op het station werden aangesproken door medewerkers van de Nederlandse spoorwegen met het verzoek om een geldig plaatsbewijs te tonen. De man wilde niet dat zijn vriendin daaraan meewerkte terwijl zijn vriendin coöperatief was. De man ging hevig te keer tegen het NS-personeel. Hij schold en tierde. Ondanks alle pogingen de man op een rustige manier te benaderen bleef deze te keer gaan. Hij spuugde naar een NS-medewerker die werd geraakt in het gezicht. De man stapte daarin in de trein. De trein bleef staan totdat de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam. Deze heeft de man aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar tegen hem wegens belediging proces-verbaal werd opgemaakt.

Heerlen, nep-collectanten actief:
Deze week wordt de Nationale Collecte Verstandelijk gehandicapten gehouden. In Heerlen, Nieuw Lotbroek, is deze week gebleken dat de echte collectanten op adressen kwamen waar inmiddels al gecollecteerd werd door nep-collectanten. Echte collectanten namens de Nationale Collecte Verstandelijk gehandicapten kunnen zich allen legitimeren. Bij de collecte maken zij gebruik van groene collectebussen. De politie adviseert, om te voorkomen dat het geld aan verkeerden wordt uitgegeven, dat er bewoners vragen een legitimatiebewijs. De echte collectanten maken van het tonen van het legitimatiebewijs geen probleem. Wordt niet voldaan aan het legitimeren adviseert de politie geen geld te geven, maar wel even een telefoontje aan de politie te geven dat er door nepcollectanten gecollecteerd wordt.