Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 24-09-2002 Mediaberichten 24 september (17.15 uur)

Hoe staat het met uw verlichting?

VENLO De politie in het district Venlo gaat in de maanden oktober en november nadrukkelijk controleren op verlichting. Met name de verlichting van fietsers en bromfietsers verdient extra aandacht. Zij vormen immers een kwetsbare groep in het verkeer. Als verkeersdeelnemer gaat het immers niet alleen om het zien maar ook om gezien te worden. Een goede verlichting levert daaraan een bijdrage. De controles worden met name uitgevoerd op de doordeweekse avonden. De politie wil bereiken dat het verkeersbewustzijn van de verkeersdeelnemers groeit.

Behalve de controle op de juiste verlichting en reflectie bij fietsers en bromfietsers wordt er ook gelet op de automobilisten. Er worden geen waarschuwingen uitgedeeld maar er wordt bij een geconstateerde overtreding direct bekeurd. De controles worden voornamelijk uitgevoerd door de leden van de vrijwillige politie in Venlo.

Een jaar geleden organiseerde de politie in oktober en november ook speciale verlichtingscontroles. In totaal werden er 424 bekeuringen uitgeschreven in verband met foutieve verlichting. Daarnaast zijn er 189 bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende overtredingen.

LIMBURG-NOORD Verkeershandhavingsteam schrijft 1215 bekeuringen uit

LIMBURG-NOORD Het Verkeershandhavingsteam heeft bij verkeerscontroles in Wellerlooi, Wanssum, Siebengewald en Venlo 1215 bekeuringen uitgeschreven.

WELLERLOOI - Op de Rijksweg Zuid zijn maandag 156 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 1970 gecontroleerde voertuigen bedroeg 132 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. De officier van justitie zal beslissen wat er met deze snelheidsovertreder gebeurd.

WANSSUM - Op de Venrayseweg zijn maandag 184 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 3590 gecontroleerde voertuigen bedroeg 86 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 216,00.

SIEBENGEWALD - Op de Gochsedijk zijn maandag 150 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 1290 gecontroleerde voertuigen bedroeg 88 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 216,00.

VENLO Op de professor Gelissensingel zijn dinsdag 725 bekeuringen uitgeschreven. de hoogstgemeten snelheid van de 3990 passanten bedroeg 90 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

LIMBURG-NOORD 402 bekeuringen bij verkeerscontroles

LIMBURG-NOORD De politie heeft bij verkeerscontroles in Eind, Weert, Gennep, Bergen, Roermond en Swalmen 402 bekeuringen uitgeschreven.

EIND Bij een snelheidscontrole op de Houtsberg is maandagmiddag een 25-jarige automobilist uit Haelen in de kraag gegrepen. Hij reed met 154 km/uur over de Houtsberg waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

WEERT - Op de Maaseikerweg zijn maandagmiddag 22 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 2095 gecontroleerde voertuigen is niet bekend. Ter plaatse is maximaal 80 km/uur toegestaan.

GENNEP Op de Spoorstraat zijn maandag 34 automobilisten bekeurd. De bekeuringen zijn opgemaakt voor het niet dragen van de autogordel (33) en het rijden in een onverzekerde auto (1).

BERGEN Op de Rijkseweg zijn maandagmiddag twaalf automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

ROERMOND - Op de Karel Doormanstraat zijn maandagmiddag tien bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 379 gecontroleerde voertuigen bedroeg 65 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 40,00.

SWALMEN Bij verschillende snelheidscontroles in het bewakingsgebied van de basiseenheid Swalmen controleerde de politie van 16 tot en met 20 september de snelheid van 3640 voertuigen. Hiervan overschreden er 324 de maximaal toegestane snelheidslimiet.