Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Breda deel II

Datum: 24/9/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Man aangehouden voor vrijheidsbeneming en bedreiging

BREDA: Vanmiddag omstreeks 12.00 uur heeft de politie in een woning in de Bredase wijk het Heuvelkwartier een 35-jarige man uit Etten-Leur aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 23-jarige ex-vriendin en hun dochtertje van een paar maanden tegen hun wil meegenomen te hebben vanuit een woning elders in Breda. Ook wordt de man verdacht van huisvredebreuk en bedreiging. Hij is in verzekering gesteld.

Vanmorgen kreeg de politie omstreeks 11.00 uur een melding dat een man de woning van de ouders van zijn ex-vriendin was binnengedrongen. In de woning had hij zijn ex-vriendin met de dood bedreigd. Hij dwong hij haar met hem mee te gaan door met de maxi-cosi, waarin de baby lag, te zwaaien. Hierna is hij met hen naar haar woning gereden. De politie is daarop de bedoelde woning binnengetreden en heeft de man daar aangehouden. Vrouw en kind zijn overgebracht naar het bureau.

Politie houdt woninginbreker aan

BREDA: Op 22 september jl. heeft de Bredase politie op de Bieberglaan te Breda omstreeks 04.00 uur een 37-jarige man uit Breda aangehouden. De man wordt verdacht van twee woninginbraken op de Ulvenhoutselaan eerder die nacht. De verdachte heeft inmiddels de twee zaken, waarvan één poging, bekend. Hij wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Bewoners van een pand aan de Ulvenhoutselaan waarschuwden de politie nadat zij gerommel aan de woning hadden gehoord. Er bleek een ruitje te zijn ingeslagen. Zij zagen een man wegrennen. Op basis van het signalement heeft de politie de verdachte op de Bieberglaan aangehouden. Het is een bekende van de politie. Hij heeft inmiddels toegegeven die nacht ook in een andere woning te hebben ingebroken. De buit, één zaklantaarn had hij in de rivier de Mark gegooid.

Inbraak bedrijf

ETTEN-LEUR: Op de Lambertusstraat te Etten-Leur heeft men afgelopen nacht ingebroken in een bedrijf. Men heeft zich de toegang verschaft door een ruit van de buitendeur te vernielen. Uit het bedrijf werd een systeemkast van een computer ontvreemd.

Vernieling aan auto

ETTEN-LEUR: Op de Mechelenstraat te Etten-Leur heeft men de motorkap van een personenauto met een scherp voorwerp bekrast en wel zodanig dat deze dient te worden overgespoten. Het schadebedrag is onbekend.

Diefstal uit kraan

ETTEN-LEUR: Op de Nijverheidsweg te Etten-Leur heeft men uit een hijskraan een gereedschapskist met diverse handgereedschappen ontvreemd. De waarde van de ontvreemde goederen is onbekend.

Diefstal GSM

ETTEN-LEUR: Op de Olympiade te Etten-Leur is uit een sporttas in een niet afgesloten kleedkamer van een sportcentrum, een gsm ontvreemd.

Inbraak auto's

ETTEN-LEUR: Op het Schoonhout te Etten-Leur heeft men ingebroken in een personenauto. De ruit van het linkerportier werd ingeslagen. Uit de auto werden een gereedschapskist en een radardetector ontvreemd. De waarde van deze ontvreemde goederen bedraagt 850,- Euro.

ETTEN-LEUR: Op de Vioolstraat werd van een personenauto het slot van het rechterportier geforceerd, toen dit niet gelukte heeft men de ruit van het rechterportier ingeslagen. Uit de auto werd het frontje en een aantal cd's ontvreemd. De waarde van de ontvreemde goederen is onbekend.

Poging diefstal auto

ETTEN-LEUR: Op het Wezelpad te Etten-Leur heeft m,en getracht een personenauto weg te nemen. Het slot van het linkerportier was geforceerd. Bij het stuurhuis heeft men de bedrading blootgelegd om vermoedelijk een doorverbinding te maken en het voertuig weg te nemen. Vermoedelijk is men tijdens deze werkzaamheden gestoord. Het schadebedrag is onbekend.

Diefstal uit heftruck

ETTEN-LEUR: Op het Zwarthoofd te Etten-Leur heeft men uit enkele heftrucks/hoogwerkers, welke stonden geparkeerd op een bouwterrein, ongeveer 120 liter olie weggenomen. De waarde van de oilie is onbekend.