Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom, dinsdag 24 september 2002

Datum: 24/9/2002
Auteur: Manon Ostendorf

TEAM HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD

Bromfietscontrole Bergen op Zoom
Dinsdagmorgen werd tussen 07:30 uur en 09:30 uur in de omgeving van de Kruisakkers een controle gehouden op bromfietsen. De bromfietsen werden naar het controlepunt begeleid door enkele motorrijders uit het district Bergen op Zoom. Het bleek een succesvolle controle. In totaal werd een 43-tal bromfietsen gecontroleerd; hierbij werden maar liefst 38 overtredingen geconstateerd.32 brommers bleken te veel vermogen te bezitten, een exemplaar had een lekke uitlaat en 3 bromfietsen waren niet voorzien van een gele plaat cq. een geel vlak. Verder werd een bestuurder bekeurd voor het rijden zonder helm en een bestuurder voor het niet volgen van de juiste plaats op de rijbaan.

Rijden onder invloed
In Bergen op Zoom vond dinsdag omstreeks 11.30 uur een eenzijdige aanrijding plaats op de aansluiting van de Randweg Noord met de Rijksweg A58. Aldaar was de 21-jarige Belgische bestuurder van een personenauto tegen een lichtmast aangereden. Tijdens controle bleek dat de man te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en op het bureau te Bergen op Zoom bleek dat hij een score van 415 ug/l blies terwijl 220 ug/l als maximum is toegestaan. Hiervoor kreeg hij een dagvaarding uitgereikt.

Diefstal vanaf een auto
Afgelopen weekend werd van een Volkswagen Golf, die geparkeerd stond in de Martinus v/d Mortelstraat in Halsteren, een tweetal mistlampen en een tweetal knipperlichten weggenomen. De totale schade van de weggenomen goederen bedraagt ongeveer 500 euro.

TEAM WOENSDRECHT

Ongeval met letsel
Op dinsdagochtend 24 september vond op de Putseweg in Ossendrecht een eenzijdig ongeval plaats waarbij een 59-jarige inwoner van Ossendrecht zodanig gewond raakte aan zijn rug, dat hij overgebracht diende te worden naar ziekenhuis Lievensberg te Bergen op Zoom. Het slachtoffer reed met zijn tractor op de Putseweg in de richting van Hoogerheide naar Ossendrecht, toen plots een van de voorwielen afbrak, waardoor de tractor tegen 'n boom tot stilstand kwam. Vermoedelijk ten gevolge van deze klap braken ook het andere wiel en de vooras af. Een achter de tractor hangende frees raakte eveneens zwaar beschadigd. Doordat de Putseweg in 'n waterwingebied is gelegen, werd door de brandweer getracht de lekkende olie en koelvloeistof middels absorptiekorrels op te vangen. De grond van de berm zal vandaag voor een groot deel worden weggegeraven en vernieuwd worden.

TEAM HALDERBERGE

Inbraak auto
In de nacht van 23 op 24 september 2002 vond er een inbraak plaats in een personenauto op de Ruigenblok te Hoeven. Men heeft zich de toegang tot de auto verschaft door vernieling van de ruit van het linkervoorportier. Uit de auto werd geluidsapparatuur ontvreemd.

Aanrijding met letsel
Op dinsdag 24 september 2002 vond omstreeks 12.45 uur op de kruising van de Kuivezand met de Wildertstraat en de Oudenbosscheweg te Oud Gastel een aanrijding plaats tussen twee personenautos. De bestuurster van een Mercedes, die over de Kuivezand uit de richting Oud Gastel genoemde T-kruising naderde, was voornemens linksaf de Wildertstraat in te rijden en maakte daarbij te vroeg gebruik van de linkerrijbaan. De bestuurder van een Chrysler, die op dat moment van tegenovergestelde richting de kruising opreed kon een aanrijding niet meer voorkomen en botste frontaal tegen de Mercedes. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. De bestuurster van de Mercedes, een 24-jarige inwoonster uit Etten-Leur, werd met pijn op de borst overgebracht naar het St. Franciscusziekenhuis te Roosendaal.

Motorrijder getroffen door afvallende suikerbiet Op 23 september 2002 omstreeks 23.30 uur is een 31-jarige motorrijder uit Roosendaal licht gewond geraakt toen hij als bestuurder van een motor op de Provincialeweg te Oud Gastel werd getroffen door een suikerbiet, welke van een uit de tegenovergestelde richting komende vrachtautoviel. Hij kreeg de biet op het gelaatscherm van zijn helm en kon tenauwernood een valpartij voorkomen. De man is met nekklachten per ambulance overgebracht naar hetSt.Franciscusziekenhuis te Roosendaal. Zijn helm en motor liepen schade op. De dag tevoren werd er op dezelfde weg een personenauto op soortgelijke wijze beschadigd. De tegenpartij is in beide gevallen onbekend gebleven.

TEAM RUCPHEN

Oplichting
Een 30-jarige inwoonster van St. Willebrord deed gisteren aangifte van oplichting. Zij dacht een goede koop te doen via de rubriek De Marktplaats op internet. In plaats van de verwachte gsm kreeg zij echter een doosje met stenen thuisgestuurd. Inclusief verzendkosten bedraagt de schade 216.

Diefstal fiets
Afgelopen weekend werd bij een cafetaria op de Dorpsstraat te St. Willebrord een grijszwarte Sparta damesfiets gestolen. De eigenaar zit met een schadepost van 450.

Controles in kader Opiumwet
Dinsdagochtend controleerden politiemensen van team Rucphen naar aanleiding van enkele tips een aantal adressen in St Willebrord op de aanwezigheid van een hennepkwekerij. Op één plaats was de kwekerij reeds geruimd door de eigenaar. Op één adres bevond zich een kwekerij bestaande uit 200 planten. De stroom werd illegaal verkregen. Door energiebedrijf Essent is de meter verwijderd en de stroomvoorziening afgesloten. De eigenaar/bewoner van het pand zal later worden gehoord voor overtredingen in het kader van de Opiumwet en diefstal van stroom.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM

Inbraak bakkerij
Maandagmorgen deed een medewerker van de bakkerij aan het Heilig Hartplein in Roosendaal een vervelende ontdekking toen deze zag dat het slot van de toegangsdeur was afgebroken, nadat deze zaterdag zorgvuldig was afgesloten. Er bleek in de zaak zijn ingebroken. Het wisselgeld uit de kassalade alsmede een geldcassette met inhoud werden weggenomen.

Inbraak auto
Maandag ontdekte een 22-jarige inwoner van Roosendaal dat er in zijn op de Kloosterstraat geparkeerde auto was ingebroken. Men had de ruit van een portier vernield. Hij vermist kleding, de autoradio en een videocamera.

Inbraak bergingen
Toen een 32-jarige man maandagavond laat zijn woning aan de Oliemolen in Roosendaal verliet, zag hij dat er iemand met een fiets uit zijn berging kwam. Bij nader inzien bleek het zijn eigen fiets te zijn. De man riep degene op zijn fiets aan maar die fietste hard weg. Later werd ontdekt dat er in drie bergingen was ingebroken. Wat er nog meer verdwenen is is tot op heden niet bekend.

TEAM ROOSENDAAL BOVENDONK

Controle snelheid
Op maandag 23 september werd door politiemensen van team Bovendonk tussen 13.30 en 15.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Plantagebaan tussen Wouwse Plantage en Huijbergen. Deze controle werd gehouden naar aanleiding van diverse klachten die bij de politie binnen waren gekomen over de snelheid. De maximaal toegestane snelheid bedraagt 80 km/u. Twaalf overtreders werden bekeurd, de maximale snelheid die werd gemeten bedroeg 129 km/u.

Inbraak Hondenclub
Bij een hondenclub aan de Elderseweg werd afgelopen zondag of maandag getracht in te breken. Een rolluik werd vernield. Men is niet binnen geweest.

Doorrijding met zwaar letsel
Zaterdagmiddag 21 september 2002 omstreeks 15.15 uur fietste een 72-jarige Roosendaalse vrouw over het fietspad, nabij het viaduct bij McDonalds, in de richting Kortendijk. Vanaf de zuidelijk afrit van de A58 heeft een bordeauxrode Opel Astra, een 5 deursmodel, zich tussen het verkeer doorgeworsteld dat zich op de afrit bevond. Toen hij aankwam bij het verkeerslicht dat het fietspad kruist, waarop de vrouw reed, negeerde hij het rode verkeerslicht en reed hij met zijn auto tegen de fiets van de vrouw. De vrouw is daardoor ten val gekomen. De bestuurder van de Astra is niet gestopt en is rechtsaf doorgereden in de richting van McDonalds. Intussen is bekend geworden dat de vrouw behoorlijk lichamelijk letsel heeft opgelopen, waaronder een bekkenfractuur en een enkelfractuur. De politie tracht in contact te komen met mensen die getuige waren van het voorval of het rijgedrag van de onderhavige bestuurder.

DISTRICTSRECHERCHE

Internetfraude
Na een onderzoek door de districtsrecherche in Bergen op Zoom, werden op maandag 23 september 2002 een 31-jarige man en 20-jarige man, beiden woonachtig in Roosendaal, aangehouden als verdacht van het op grote schaal plegen van oplichting via internet. Via de verkoopsites van Ricardo.nl, E-Bazar.nl en E-bay.nl werden door de heren goederen te koop aangeboden. Na bestelling dienden de goederen betaald te worden op de bankrekeningen van twee katvangers, waarna het geld geïnd werd en de goederen nimmer werden geleverd.Uit onderzoek is gebleken dat 60 mensen gedupeerd werden door deze manier van werken. Door 24 benadeelden werd hiervan aangifte gedaan. Tegen de twee verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.