Microsoft en HP werken samen aan het versnellen van de nieuwe generatie ICT-oplossingen op basis van .NET

Bedrijven leveren gezamenlijk zakelijke .NET-oplossingen

SCHIPHOL-RIJK/UTRECHT, 24 september 2002 - Microsoft en HP gaan wereldwijd samenwerken om organisaties in staat te stellen met .NET en webservices informatie, mensen, systemen en apparatuur te koppelen op een manier die hen helpt sneller en flexibeler zaken te doen, alsmede concurrentievoordeel te behalen. Het initiatief bouwt voort op de sterke relatie tussen beide bedrijven en combineert HP's ICT-infrastructuurtechnologie en services-expertise met Microsoft .NET software.

Het nieuwe initiatief vertegenwoordigt een totale investering van beide bedrijven van meer dan $50 miljoen en is ontwikkeld om te reageren op de vraag naar .NET-oplossingen en -webservices. Deze samenwerking zal een van 's wereld grootste en meest gespecialiseerde teams van .NET consultants en systeemarchitecten tot stand brengen, gecombineerd met het breedste scala aan technologieplatforms en het vermogen om oplossingen binnen multinationale organisaties te integreren. Meer dan 5000 HP verkopers zullen worden getraind voor .NET, 3000 HP servicemedewerkers zullen voor .NET worden gecertificeerd en HP zal ook een nieuwe groep architecten van .NET-oplossingen formeren. Daarnaast zal HP een wereldwijde verkoopgroep van system engineers en enterprise-verkopers samenstellen die zich volledig richt op de verkoop en implementatie van Microsoft .NET-oplossingen.

Gezien de veelomvattende .NET-activiteiten en voorzieningen die HP gaat bieden, steunt de softwareleverancier HP als een 'Worldwide Prime Integrator' voor Microsoft .NET-technologieën. De .NET-oplossingen zullen gebaseerd zijn op Microsofts .NET software en de technologieplatforms van HP. HP heeft Microsoft .NET gekozen als het belangrijkste applicatie-ontwikkelplatform voor de HP ProLiant servers.

"Klanten verwachten echte zakelijke waarde van hun IT-investeringen en zijn op zoek naar services en oplossingen die de mogelijkheden van .NET en webservices benutten," zegt Ann Livermore, executive vice president van HP Services. "De combinatie van Microsoft en HP, met meer dan twee decennia Microsoft-expertise op het gebied van ICT-infrastructuur en services, zal zakelijke klanten helpen om snel en effectief de voordelen van .NET te benutten ."

Waarom HP?
Het nieuwe initiatief bouwt verder op HP's positie als marktleider van IT-infrastructuur-oplossingen die zijn gebaseerd op Microsoft Windows 2000 Server, Exchange 2000 Server, BizTalk Server 2000 en andere Microsoft .NET Enterprise Server-producten. Daarnaast levert HP het meest uitgebreide portfolio aan systemen en services voor het bouwen en ondersteunen van .NET-oplossingen.

"Met dit initiatief wordt de kracht van beide bedrijven geïntegreerd - visie, innovatie, veelomvattende software en hardware platforms, en end-to-end services," zegt Mike Sinneck, corporate vice president Worldwide Services van Microsoft. "We werken graag samen met HP aan de volgende generatie ICT-oplossingen op basis van .NET."

"Microsoft .NET behoort tot de meest geavanceerde initiatieven om gebruik te maken van Internet en de snel volwassen wordende webservices," zegt Dwight Davis, vice president van Summit Strategies, Amerikaans marktonderzoeker en consultancybedrijf. ".NET-oplossingen beloven een eenvoudiger en rendabeler integratie van systemen en applicaties binnen individuele bedrijven, alsook met de systemen van hun toeleveranciers, partners en klanten. Met dit .NET-initiatief werken Microsoft en HP samen aan de opbouw van een professioneel team, alsmede van een bedrijfsstructuur die de voordelen van .NET sneller beschikbaar maakt, terwijl de risico's van het implementeren van geavanceerde webservices beperkt blijven."

General Mills: .NET-webservices in actie
General Mills Inc. (GMI) is een retailer met een omzet van meer dan $13 miljard en 91 productie-faciliteiten wereldwijd, waarvan 66 in de Verenigde Staten. GMI verstrekt zijn vertegenwoordigers handheld computers voor de communicatie over de verkoopresultaten en het bewaken van de voortgang ten opzichte van de retail-doelstellingen. Deze gegevens worden automatisch gesynchroniseerd met de rapportage-infrastructuur van GMI. Hierdoor kan de algehele positionering van de producten in de winkel worden verbeterd. Tevens zorgt het systeem voor een efficiënte vastlegging van deze essentiële verkoopinformatie. In het verleden moesten de vertegenwoordigers met behulp van papieren informatie deze gegevens verzamelen bij 25.000 winkels. De analyse van de gegevens duurde lang en het was vrijwel onmogelijk om vergelijkbare gegevens uit deze verzameling te combineren, wat het meten van de winkelresultaten ernstig bemoeilijkte.

HP werd in de arm genomen om te helpen met de bouw van een nieuw handheld systeem op basis van .NET voor het stroomlijnen van het verzamelen van gegevens, de dagelijkse communicatie en de analyse, zodat de GMI-vertegenwoordigers sneller en rendabeler konden werken. Ook werden adviezen gegeven over een raamwerk voor webservices ten behoeve van de ontwikkeling van een mobiele applicatie waarmee de GMI-vertegenwoordigers real-time toegang krijgen tot accurate gegevens en daarmee snel kunnen reageren.

"Over het algemeen ontwikkelt General Mills de niet-ERP oplossingen zelf," zegt Sue Simonett, director information systemen van GMI. "Dit gerichte project is zeer zichtbaar binnen GMI omdat de gang van zaken in de winkels direct van invloed is op de prestaties van ons bedrijf. De nieuwe infrastructuur zal in eerste instantie worden gebruikt voor de nieuwe kruideniersproducten die we op de markt brengen. Na het evalueren van wat HP en Microsoft kunnen doen op het gebied van .NET realiseerden we ons dat het een goede beslissing zou zijn om hun teams van experts in te schakelen."

De GMI .NET-oplossing is gebaseerd op het .NET Framework en werd ontwikkeld met behulp van Microsoft Visual Studio .NET.

Over .NET
Microsoft .NET is software voor het koppelen van informatie, mensen, systemen en apparaten. .NET zorgt voor de koppeling van een breed scala aan persoonlijke en zakelijke technologieën en maakt de toegang en het gebruik van belangrijke informatie mogelijk, ongeacht plaats en tijd. .NET is gebouwd op XML-standaarden voor webservcies en maakt het mogelijk zowel nieuwe als bestaande applicaties te koppelen met software en services, onafhankelijk van de gebruikte platforms, applicaties en programmeertalen.

Over HP
HP is toonaangevend wereldwijd leverancier van IT producten, technologieën, oplossingen en diensten voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing. Op 3 mei 2002 werd de fusie met Compaq Computer Corporation een feit. Meer informatie is te vinden op www.hp.nl.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.



Ingezonden persbericht