Gemeente Bedum


MEDEDELINGEN 25 SEPTEMBER 2002


* meldingen wet milieubeheer

*

raadscommissie VROM


*

kapvergunning


*

kapvergunning(2)


* aanvragen bouwvergunning

* aanvragen sloopvergunning

* collecten in oktober

* acties is oktober

* open dag Brandweer Bedum

* verplaatsing weekmarkt

* spreekuur ombudsfunctionaris

* spreekuur Hajon

* spreekuur maatschappelijk werk

* politie

meldingen wet milieubeheer

Voor diverse categorieën van inrichtingen die vallen onder de werkingssfeer van de Wet milieubeheer zijn algemene regels vastgesteld. Bedrijven die aan de gestelde eisen voldoen worden vrijgesteld van de wettelijke vergunningplicht en kunnen volstaan met een kennisgeving door het indienen van een meldingsformulier. Van de volgende bedrijven hebben wij meldingen ontvangen:
* Total Speaker Repair, Wolddijk 35, 9781 TJ Bedum op grond van het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer (reparatie/restauratiebedrijf van luidsprekerunits).
* Dental Store uit Groningen op grond van het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer betreffende een inrichting op het adres Noordwolderweg 14, 9785 AS te Zuidwolde (reparatie tandartsstoelen).

* Technisch Bureau Vos, De Vlijt 26, 9781 NR Bedum op grond van het Besluit bouw- en houtbedrijven milieubeheer (opslag van elektrotechnisch en loodgietersmateriaal).

* Olie Distributie Noord B.V., Groningerweg 2, 9781 TW Bedum op grond van het Besluit voorzieningen en installaties milieubeheer (propaanreservoir).

* Vaatstra B.V. Installatietechniek, Oosterseweg 1b, 9785 AD Zuidwolde voor het van toepassing worden van het Besluit bouw- en houtbedrijven milieubeheer (kantoor en magazijn van een installatiebedrijf).

De meldingsformulieren liggen vanaf vandaag gedurende 14 dagen tijdens kantooruren ter inzage op het gemeentehuis, afdeling VROM. Voor een afspraak buiten kantoortijd kunt u contact opnemen met de afdeling VROM, tel. 050-3018911.

raadscommissie VROM

De raadscommissie Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening, Openbare Werken en Milieu vergadert op woensdag 2 oktober 2002, aanvang 19.30 uur, in het gemeentehuis.

Op de (voorlopige) agenda staan de volgende onderwerpen.
* Basisplan Detailhandel Bedum.

* Brug over Boterdiep nabij de Waldadrift.
* Evaluatie nieuw systeem inzameling grof huishoudelijk afval.
De vergadering is openbaar. Voorafgaand aan de vergadering kan op één of meer onderwerpen worden ingesproken. Als u van deze gelegenheid gebruik wilt maken, dan moet dat uiterlijk 2 oktober a.s. voor 12.00 uur worden gemeld bij de secretaris van de commissie, mevrouw H.S. Kruims (tel. 050-3018220).

De collegevoorstellen liggen op het gemeentehuis, afdeling Bestuurszaken, ter inzage.

kapvergunning

burgemeester en wethouders willen een kapvergunning verlenen aan Stichting seniorenhuisvesting Bederawalda voor het kappen van 7 Iepen.
De bomen staan op het voorterrein naast het hoge gedeelte van Bederawalda op het perceel de Vlijt 1 te Bedum. De reden voor het verzoek is verlegging van De Vlijt.

De aanvraag ligt vanaf 26 september 2002 gedurende 14 dagen ter inzage op de afdeling Openbare Werken, Schoolstraat 1 in Bedum. Tijdens die termijn kunnen schriftelijke bedenkingen naar voren worden gebracht bij burgemeester en wethouders van Bedum, Postbus 38, 9780 AA Bedum.
kapvergunning(2)

Naar aanleiding van een bezwaarschrift, ingediend tegen het weigeren van een vergunning voor het kappen van een aantal bomen in de tuin van seniorenflat "Bederawalda" te Bedum, hebben burgemeester en wethouders besloten alsnog een vergunning op grond van artikel 4.5.2 van de Algemene Plaatselijke Verordening te verlenen voor het kappen van een kastanjeboom, geplant aan de oostzijde van genoemde tuin, direct naast De Vrije Gang te Bedum.

De stukken die op dit besluit betrekking hebben liggen vanaf 26 september 2002 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, bij de afdeling VROM.

Tijdens de inzagetermijn kan tegen deze beschikking beroep worden ingesteld bij de Arrondissementsrechtbank, afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 150, 9700 AD te Groningen. Ook kan binnen genoemde termijn een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak.
aanvragen bouwvergunning

De volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn de afgelopen periode bij burgemeester en wethouders ingediend:

16-09-2002 Het veranderen en vergroten van garage naar een hobbykamer aan Speenkruid 15 te Bedum.
18-09-2002 Het vergroten van een woning aan De Lijnbaan 10 te Bedum 19-09-2002 Het verbouwen van een winkelpand naar een woning met opslagruimte aan Schoolstraat 2 te Bedum.

De aanvragen liggen op afdeling VROM (Bouw- en woningtoezicht), Schoolstraat 1 te Bedum, ter inzage.

aanvragen sloopvergunning

De volgende aanvragen om een sloopvergunning zijn de afgelopen periode bij burgemeester en wethouders ingediend:

20-09-2002

Het verwijderen van asbesthoudende dakplaten aan De Lijnbaan 17 te Bedum.
20-09-2002 Het verwijderen van asbesthoudende dakplaten van 13 garages achter De Lijnbaan 3 t/m 19 te Bedum.

De aanvragen liggen op afdeling VROM (Bouw- en woningtoezicht), Schoolstraat 1 te Bedum, ter inzage.

collecten in oktober:


30 sept t/m 5 oktober: Ned. Vereniging tot Bescherming van Dieren 07 t/m 12 oktober: Nederlandse Brandwonden Stichting 21 t/m 26 oktober: Vrouwenraad Bedum

28 okt t/m 2 nov:
Diabetes Fonds Nederland

acties is oktober:

30 sept t/m 5 okt: Uienactie t.b.v. restauratie orgel NH kerk Noordwolde (alleen in Noord- en Zuidwolde)
30 sept t/m 5 okt: Bloemenactie volleybalvereniging DIO in Bedum 28 okt t/m 2 nov: Kaarsenactie chr. koorvereniging Venite Cantemus

open dag Brandweer Bedum

Zaterdag 28 september 2002, is er een open dag van het Brandweerkorps Bedum.

Op de locatie "Industrieweg" bij de brandweerkazerne zijn er van 12.00 uur tot 16.00 uur, diverse demonstraties en informatie stands. De Nationale Brandweerdag en het 50 jarig bestaan van de Personeels vereniging zijn aanleiding om de paraatheid en inzetbaarheid van het korps te tonen aan bewoners en belangstellenden.

Het programma bevat o.a.:

Opening 12.00 uur door burgemeester Everts.

Demonstraties van ongeval met beknelling, ongeval met gevaarlijke stoffen, duikongeval in het naast gelegen Boterdiep, blustechnieken, vlam in de pan en vloeistof brandbestrijding.

Informatie over brandpreventie in uw woon of werkomgeving.

Aanwezigheid van de brandwondenstichting en EHBO-vereniging. Bezichtiging van de trauma helikopter en Sigma team. De Firma Poort uit Hoogkerk is aanwezig met diverse bergings voertuigen. Tevens zijn er diverse regionale voertuigen te bezichtigen, o.a. een verbinding commandowagen, haakarm commandobak, grootschalig hulpverleningscontainer en is onze Oldtimer een Ford uit 1929 uiteraard ook aanwezig.

verplaatsing weekmarkt

De weekmarkt in Bedum wordt op 26 september en 3 oktober a.s. verplaatst van De Vrije Gang naar Prof Ridderbosstraat
spreekuur ombudsfunctionaris


Mevrouw Faber houdt iedere maandag telefonisch spreekuur van 19.00 20.30 uur (tel: 0594-621850)

spreekuur Hajon


Het bureau voor jeugdhulpverlening Hajon houdt iedere donderdagmiddag van 15.00 16.00 uur spreekuur in het gemeentehuis, Schoolstraat 1 te Bedum.

spreekuur maatschappelijk werk

woensdagen van 10.30 tot 11.30 uur, Schoolstraat 9, Bedum (kan zonder afspraak). Telefoon: 050-3017411.

Spreekuur sociaal raadslieden: dinsdagen van 9.00 tot 10.00 uur, Schoolstraat 9, Bedum (kan zonder afspraak). Telefoon: 050-3011124.

politie

alarmnummer: 112

Niet urgente meldingen: 0900-8844 (30 ct. per minuut)