NOS



---

Peter Kloosterhuis nieuw plaatsvervangend hoofd actuele programma's televisie bij de NOS

24-09-2002

Peter Kloosterhuis (47) begint per 1 december aanstaande als plaatsvervangend hoofd Actuele Programma's Televisie (NOS Actueel) bij NOS RTV. Kloosterhuis, afkomstig van NOVA, neemt de plek in van het huidige plaatsvervangend hoofd Jan Rodenburg. Rodenburg doet in verband met het beëindigen van zijn loopbaan bij de NOS in 2003 per 1 december aanstaande alvast een stapje terug. Rodenburg blijft onder meer als eindredacteur aan NOS Actueel verbonden.

NOS Actueel is voor Kloosterhuis geen onbekend terrein. Hij heeft al aan verschillende programma's van NOS Actueel meegewerkt, zoals het grote verkiezingsprogramma op 15 mei 2002 en eerder het programma rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Ook was Kloosterhuis nauw betrokken bij gezamenlijkheidsuitzendingen rond calamiteiten of grote nationale gebeurtenissen. NOS Actueel coördineert dergelijke uitzendingen. Ook in zijn nieuwe functie zal de samenwerking tussen de verschillende actualiteitenrubrieken van de Publieke Omroep op televisie een belangrijke taak van Kloosterhuis worden.

Lars Andersson, hoofd Actuele Programma's Televisie is blij met de komst van Kloosterhuis. "Peter heeft veel ervaring met het maken van live-televisie en dan vooral met programma's van NOS Actueel. Ik denk dat we in Peter een goede opvolger voor Jan Rodenburg hebben gevonden', aldus Andersson. Rik Rensen, hoofdredacteur bij NOVA, zegt in een eerste reactie 'het vertrek van een dynamisch plaatsvervangend hoofdredacteur en betrokken collega te betreuren.'

Kloosterhuis kan bogen op een lange journalistieke carrière. Hij werkte onder meer bij NOS Studio Sport, Brandpunt, Netwerk en sinds 1999 als plaatsvervangend hoofdredacteur bij NOVA.


---