Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 24-09-2002 3e persbericht dinsdag 24 september 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Hennepkwekerijen opgerold
In een woning aan de Marconilaan zijn dinsdagochtend twee hennepkwekerijen aangetroffen. Ze zaten in twee kamers van het huis. In totaal stonden er ongeveer 500 planten. De stroom voor de kwekerijen werd illegaal afgetapt. De planten en de kweekapparatuur zijn inmiddels vernietigd. In de woning werden twee Eindhovenaren aangehouden: een vrouw van 26 en een man van 40. Hun betrokkenheid bij de kwekerijen wordt nog onderzocht. In het huis werden ook 12 dozen met aluminium Mercedes-velgen gevonden. Ze zijn inbeslaggenomen omdat het vermoeden van heling bestaat.

Eindhoven: Snelheidscontroles Boschdijk
Op de Boschdijk zijn dinsdag op twee plaatsen snelheidscontroles gehouden. Op de ene plaats werden tussen 11.15 en 13.30 uur 81 overtredingen geconstateerd. Er mag daar 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 76 km/u. Op de andere plaats werden tussen 9.15 en 11.00 uur 5 overtredingen geconstateerd. Er mag daar 70 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 90 km/u.

Eindhoven: Snelheidscontrole Huizingalaan
Tijdens een snelheidscontrole op de Huizingalaan zijn dinsdag 121 overtredingen geconstateerd. De controle werd gehouden tussen 8.10 en 11.30 uur. Er mag daar 50 km/u worden gereden; het is niet bekend hoe hoog de hoogst gemeten snelheid was.

Eindhoven: Snelheidscontrole Urkhovenseweg
Dinsdagochtend tussen 10.30 en 11.55 uur is een snelheidscontrole gehouden op de Urkhovenseweg. Er werden 46 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/u; er mag daar 50 km/u worden gereden.

Eindhoven: Snelheidscontrole Pagelaan
Tijdens een snelheidscontrole op de Pagelaan zijn 9 overtredingen geconstateerd. De controle werd dinsdag gehouden tussen 14.15 en 16.15 uur. Er mag daar 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 70 km/u.

Helmond: Arrestatie na wapenvondst
Een man van 36 uit Helmond is dinsdagmiddag rond 16.45 uur in zijn woning aan de Rivierensingel aangehouden. Kort daarvoor had de politie in het huis een mitrailleur met bijna 700 patronen en vier patroonhouders, en een gasalarmpistool met ruim 100 patronen gevonden. De politie was in de woning gaan zoeken na een tip dat er wapens zouden liggen. De Helmonder zit nog vast voor verder onderzoek.

Helmond: Spullen weg na inbraak
Bij een inbraak in een garage bij een woning aan de Frans Halslaan is een hoeveelheid gereedschap weggehaald. De inbraak vond plaats tussen zaterdagmiddag 12.00 uur en maandagavond 20.30 uur. De daders zijn de garage binnengekomen door een stuk van de houten achterwand weg te halen. Er worden vier boormachines, een decoupeerzaag, een zaagmachine, een slijpmachine, een schaafmachine en een hogedrukreiniger vermist.

Helmond: Brom- en snorfiets-controle
Tijdens een brom- en snorfiets-controle op de Havenweg zijn 14 bekeuringen uitgedeeld. Dat gebeurde tussen 14.00 en 16.00 uur. Twaalf bromfietsers en twee snorfietsers reden op een voertuig dat was opgevoerd, en kregen daarom de bon.

Son: Snelheidscontrole
Op de Kanaalstraat werd tussen 12.45 en 14.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Er mag daar 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 89 km/u. In totaal werden 63 overtredingen geconstateerd.

Bladel: Aanhanger weggehaald
Uit een loods in een tuin van een woning aan het Schalieven is een aanhangwagen gestolen. Dat is dinsdagmiddag rond 16.00 uur gebeurd. De poort van de tuin is opengebroken, waarna de aanhanger uit de open loods werd weggehaald.

Aarle-Rixtel: Snelheidscontrole
Op de Dorpsstraat is dinsdagmiddag tussen 13.45 en 14.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werden twee overtredingen geconstateerd. Er mag op die weg 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 65 km/u.

Bakel: Snelheidscontrole
Tijdens een snelheidscontrole op de Auerschootseweg zijn 14 overtredingen geconstateerd. De controle werd dinsdagmiddag tussen 14.45 en 16.15 uur gehouden. Er mag daar 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 75 km/u.

Asten: Autogordelcontrole
Tijdens een autogordelcontrole op de Wolfsberg zijn tien verbalen uitgeschreven aan automobilisten die zonder gordel reden. De controle werd dinsdagmiddag rond 15.45 uur gehouden. Eén gordelloze automobilist werd ook nog betrapt op het niet-handsfree bellen in zijn wagen.