Gemeente Amersfoort

College dagvaardt Midland Real Estate BV/Midland Parc

datum: 24 september 2002

Het college van B&W Amersfoort heeft vandaag besloten Midland Real Estate en/of Midland Parc Country Club te dagvaarden vanwege het niet naleven van de afspraken die gemaakt zijn in de vaststellingsovereenkomst d.d. 7 november 2000. De gemeente zal de rechter vragen conservatoir beslag laten leggen op de roerende en onroerende zaken van deze bedrijven en tevens een derdenbeslag bij hun bank.

Afspraken
De gemeente heeft eind 2000 een vaststellingsovereenkomst gesloten met Midland Parc en Midland Real Estate naar aanleiding van een geschil dat was ontstaan. In de koopovereenkomst die de gemeente in 1996 had gesloten was ondermeer een anti-speculatie beding opgenomen. De strekking hiervan was dat de nieuwe eigenaren van Midland Parc geen grond aan derden mochten verkopen zonder toestemming van de gemeente Amersfoort.
In de vaststellingsovereenkomst is toen bepaald dat de eigenaren een bankgarantie van 226.890,11 zouden afgeven voor de (eventuele) afrekening van dit anti-speculatiebeding.
Ondanks voortdurende aansporingen vanuit de gemeente en het advocatenkantoor dat door de gemeente hiervoor is ingehuurd heeft Midland c.s. nog steeds niet voldaan aan deze afspraak. Wel hebben de eigenaren van Midland Parc meerdere malen toezeggingen gedaan. De gemeente heeft in juni 2002 een laatste sommatie gedaan en ziet zich nu genoodzaakt om beslag te leggen en de eigenaren van Midland Parc te dagvaarden.