Gemeente Maassluis

30-9-2002

Perscommuniqué vergadering burgemeester en wethouders 24 september 2002

30 km gebied Merellaan

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten in te stemmen met de plannen om de Merellaan in Maassluis-West in te richten als 30 km gebied. In de gemeenteraad van april 1999 is de Merellaan reeds aangewezen als zogenaamd verblijfsgebied. De inrichtingsplannen zullen worden voorgelegd aan de bewoners van de Merellaan en aan openbaar vervoerbedrijf Connexxion.
Het college heeft bovendien besloten om aan de hand van de ontwikkelingen rondom het Masterplan Burgemeesterswijk de verkeersfunctie van het deel van de Merellaan tussen de Kwartellaan en de Burg. Van Reesstraat nader te bepalen.

Klimaatbeleid

In het Verdrag van Kyoto zijn op internationaal niveau afspraken gemaakt over de terugdringing van de CO2-uitstoot ter bestrijding van het broeikaseffect. Ook gemeenten hebben zich gecommitteerd aan de afgesproken doelstellingen middels de ondertekening van het klimaatconvenant. Om deze reden is op 6 juni 2002 door Novem een klimaatscan in de gemeente Maassluis uitgevoerd. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de rapportage van de klimaatscan vast te stellen. Op basis van deze klimaatscan is er voor gekozen om de themas gemeentelijke gebouwen, woningbouw, bedrijven en duurzame energie op het actieve niveau uit te gaan voeren. Deze ambities zullen door een projectgroep klimaatbeleid verwerkt worden in een plan van aanpak. Dit plan van aanpak wordt vervolgens ingediend voor een subsidie, waarmee de uitvoering van het plan voor 50 % van de proceskosten gefinancierd kan worden.