Gemeente Tilburg

20-9-2002
Veel belangstelling voor infobijeenkomst Zorg voor basisschoolkind Initiatief vanuit scholen opgepakt door hulporganisaties

Liefst 78 vertegenwoordigers van het basisonderwijs, 22 personen uit zorginstellingen en 10 andere belangstellenden zijn aanwezig op dinsdagmiddag 24 september in de raadzaal van het stadhuis van Tilburg. Dan organiseren onderwijs, hulpverlening en gemeente een informatiebijeenkomst voor coördinatoren leerlingenzorg voor basisonderwijs in Tilburg, Goirle, Alphen en Riel.

Doel van de bijeenkomst is de scholen te informeren over de mogelijkheden die Bureau Jeugdzorg, de GGD, de Stichting Onderwijsbegeleiding Midden Brabant, de afdeling leerplicht van de gemeente en het Advies en Meldpunt Kindermishandeling hebben om leerkrachten te ondersteunen bij de zorg voor kinderen. Ook komen op deze middag de vragen en de knelpunten aan de orde die scholen ervaren als het gaat om zorg voor leerlingen.

Resultaat van de bijeenkomst moet zijn dat leerkrachten kinderen en ouders beter kunnen begeleiden. Maar ook dat de samenwerking tussen scholen en hulpverlenende organisaties beter wordt. Uniek is het Tilburgse onderwijsveld, vanuit de behoefte elk kind onderwijs op maat te bieden, contact gezocht heeft met de hulpverlenende organisaties met de vraag meer helderheid te verschaffen in het voor onderwijs ondoorzichtige veld van hulpverlening. Deze organisaties hebben meteen gehoor gegeven aan het verzoek. Deze informatiemiddag, georganiseerd door vertegenwoordigers uit het onderwijsveld, de hulpverlenende organisaties en de gemeente is een antwoord op de vraag van het onderwijs. Tevens is er een overzichtelijke notitie samengesteld waarin de zorg rond het basisschoolkind wordt beschreven. Deze wordt op de middag uitgereikt.
De bijeenkomst duurt van 14.00 uur tot 17.00 uur.