Nationale Bank van België


Nationale
Bank van
België
Perscommuniqué
Brussel, 24 september 2002

DE TENTOONSTELLING "GELD, EEN VERHAAL" WORDT VERLENGD.

De tentoonstelling Geld, een verhaal valt bij het publiek zeer in de smaak; daarom heeft de Nationale Bank beslist ze te verlengen tot 29 december 2002. Sinds de opening begin maart brachten zowat 30000 mensen een bezoek aan Geld, een verhaal, dus ongeveer 5000 bezoekers per maand. Door dit succes en ook om te kunnen voldoen aan de talrijke reservatie-aanvragen van vooral scholen, heeft de Bank beslist de tentoonstelling drie maanden langer open te houden. Ze zal daarna bekijken of de expositie in een permanent museum kan worden omgezet.

De geschiedenis van het geld begint in lang vervlogen tijden en is nauw verbonden met de beschavingen die het hebben gecreëerd. Geld is een bevoorrechte getuige van onze geschiedenis: van haar conflicten en economische crises, maar ook van haar periodes van vrede en voorspoed. Geld verwijst zowel naar rijkdom als naar armoede, naar succes en naar onrecht, nu eens is het gegeerd dan weer verwerpelijk. Maar geld is meer dan zijn economische functies: onze houding tegenover geld behoort tot onze cultuur en beïnvloedt ook onze verbeeldingswereld.

Daarnaast wordt ook de rol van een centrale bank, en in het bijzonder die van de Nationale Bank, bij het uitgeven van biljetten en het handhaven van de koopkracht van het geld, op een gevarieerde en didactische manier voorgesteld. De bezoekers kunnen alles ontdekken in de historische gebouwen van de Nationale Bank, waar 15 zalen hen op een aantrekkelijke en interactieve manier wegwijs maken in de fascinerende wereld van het geld.

Waar : Nationale Bank van België - Wildewoudstraat 10 in 1000 Brussel Openingsuren : 10 tot 18 uur (toegang tot 17 uur). Gesloten op maandag. Inlichtingen : www.nbb.be of tel : 02 221 22 06
Prijs : de tentoonstelling is gratis voor scholen die vooraf reserveren op 02 221 22 06 Volwassenen: * 5, gratis voor wie jonger is dan 6 jaar Senioren, studenten en mindervaliden: * 4
Groepen (+15 personen met gratis begeleider): * 3 na reservatie vooraf. Net als de federale musea, is ook het NBB-museum gratis toegankelijk op de eerste woensdag van elke maand, vanaf 13 uur.

NBB - Perscommuniqué