Gemeente Hoogeveen

Nieuws
---

23 september 2002

Videoclub Spotlight naar ziekenhuis

Dinsdagmiddag 24 september om 15.00 uur brengen het bestuur van Videoclub Spotlight en wethouder Jan Stoefzand van Hoogeveen een bezoek aan de kinderafdeling van Ziekenhuis Bethesda. Het bestuur van Spotlight zal directeur Aukema een cheque overhandigen voor de kinderafdeling. Het gaat om de opbrengst van de film die de videoclub maakte van Koninginnedag.

Beeld van twee jaar Koninginnedag in Hoogeveen

De vrijwillige medewerkers van Spotlight hebben de afgelopen twee jaar het grootste project in het bestaan van hun club uitgevoerd. Het project begon in januari 2001 toen burgemeester Urlings bekend maakte dat de koninklijke familie op Koninginnedag Hoogeveen zou bezoeken. Toen het koninklijk bezoek vorig jaar werd afgeblazen vanwege de MKZ-crisis hadden de medewerkers er al vele draaiuren opzitten.

In 2002 herhaalde de geschiedenis zich, maar nu kwam de finale er wel. Het leverde een film op die een mooi beeld geeft van twee jaar voorbereidingen plus de uitvoering tijdens het koninklijk bezoek.

Winst naar kinderafdeling Bethesda

Door de vrijwillige medewerking van de leden van Spotlight konden de kosten voor de videoproductie laag blijven. De gemeente leverde ook een bijdrage in de
productiekosten. De videoproductie heeft hierdoor een batig saldo opgeleverd. Reeds vooraf had de videoclub bepaald dat een eventuele meeropbrengst bestemd zou zijn voor de kinderafdeling van het Bethesda.

Toegift gemeente

Bij de bijeenkomst op de kinderafdeling van het ziekenhuis zal wethouder Jan Stoefzand de gemeente vertegenwoordigen. De verkoop van enkele oranje fietsen die een rol speelden in de voorbereidingen van Koninginnedag, heeft namelijk ook nog een bedrag opgeleverd. De wethouder maakt van de gelegenheid gebruik om ook dit bedrag dinsdagmiddag aan te bieden aan de heer Aukema als sponsorbijdrage voor het vernieuwde ziekenhuis van Hoogeveen.

Voor de redactie: We nodigen u graag uit om dinsdagmiddag om 15.00 uur aanwezig te bij de bijeenkomst op de kinderafdeling van ziekenhuis Bethesda. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rien Cardol Tel. nr. 0528 291258

Met vriendelijke groet,
Sylvia Kamman
Voorlichtingscentrum

---
Gemeente Hoogeveen
Afdeling Kabinet & Communicatie
Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
Raadhuisplein 1
tel. (0528) 291 256
fax (0528) 291 325
internet: http://www.hoogeveen.nl
e-mail: voorlichtingscentrum@hoogeveen.nl