Ingezonden persbericht


FileMaker Developer 6 nu beschikbaar

Nieuwe versie biedt krachtige XML-oplossingen, vernieuwd database-ontwerprapport, Script-controle en ontwikkelmiddel

Utrecht, 24 september 2002 - De nieuwste versie van FileMaker Developer 6 is beschikbaar. FileMaker Developer 6 is hét gereedschap voor ontwikkelaars die op maat gemaakte FileMaker-toepassingen ontwikkelen voor gebruik door werkgroepen, als runtime-toepassingen (vrij van rechten) of over het internet.

Uitbreidingen
FileMaker Developer 6 beschikt over alle krachtige voorzieningen en functies van de onlangs uitgebrachte FileMaker Pro 6-databasesoftware, maar bevat daarnaast ook uitbreidingen:


- Script Debugger: ontwikkelaars kunnen met deze functie systematisch scripts in een FileMaker-toepassing controleren. Door het invoegen van pauzes in het script, kunnen ontwikkelaars elk script regel voor regel doorlopen en nagaan of de resultaten aan de verwachtingen voldoen.


- Database Design Report: met deze functie kan de structuur van de FileMaker Pro-database in kaart worden gebracht, met daarin velden, scripts, relaties, opmaak en databasewachtwoorden.

Zowel de Script Debugger als de Database Design Report ondersteunen de nieuwe scripts van FileMaker Pro 6, zoals XML (eXtensible Markup Language) import/export, het importeren van een folder of bestanden, het vasthouden en uitbreiden van gevonden records en de algehele 'zoek en vervang' functie.


- De Developer Tool is uitgebreid en toont de FileMaker Pro 6 oplossingen in een elegante Kiosk-modus. De runtime-versies zijn vrij van rechten en verbonden aan de krachtige FileMaker Pro-database. Ontwikkelaars kunnen de databasebestanden hernoemen, terwijl de koppelingen naar de bestanden en de scripts intact blijven.


- Met FileMaker Developer 6 is grenzeloze informatie-uitwisseling mogelijk, dankzij XML. Ontwikkelaars kunnen op maat gemaakte toepassingen ontwikkelen die XML-geformatteerde gegevens kunnen importeren en exporteren. Deze gegevens kunnen worden gedeeld met andere gebruikers en andere toepassingen in talloze formaten.

FileMaker Pro 6 levert gedetailleerde documentatie en voorbeelden voor verschillende standaarden:

- XML - wordt steeds meer gebruikt voor het uitwisselen van gegevens tussen verschillende platformen

- JDBC - vereenvoudigt het bouwen van Java-front-ends voor FileMaker Pro databases

- ODBC - maakt toegang op afstand mogelijk, waardoor kritieke bedrijfsgegevens gemakkelijk naar een back-end-systeem kunnen worden gekopieerd.
Beschikbaarheid en systeemvereisten
De verkoopprijs van FileMaker Developer 6 bedraagt ¤ 599,00. Losse exemplaren van FileMaker Developer 6 zijn verkrijgbaar bij de FileMaker-wederverkopers. Informatie over systeemvereisten voor FileMaker Developer 6 is te vinden op http://www.filemaker.nl/products/fmd_requirements.html

FileMaker
FileMaker is een toonaangevende leverancier in de snelgroeiende markt voor web-publishing- en werkgroepdatabases. Met behulp van FileMaker kunnen afdelingen en werkgroepen databases bouwen, waarmee ze hun projecten coördineren en beheersen. De veelvuldig bekroonde FileMaker-software combineert de kracht van een relationele database met snelle en pasklare mogelijkheden voor web-publishing en een legendarisch gebruiksgemak. FileMaker is de databasesoftwaredivisie van Apple Computer. Meer informatie: www.filemaker.nl

Meer informatie:
FileMaker Benelux
Ive Defaix
ive@smp.nl
t: (030) 241 33 23

PR-bureau
Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
marije@l-dj.nl
t: (020) 421 05 65